Popović: Poziv Huaveju da dođe u Srbiju 1Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

Ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović posetio je danas sedište kineske tehnološke kompanije Huavej u Šenženu i pozvao njeno rukovodstvo da razmotri mogućnost otvaranja istraživačko – razvojnog centra u Srbiji.

Popović je rekao da želimo da implementiramo iskustvo Huaveja u oblasti visokotehnološkog umrežavanja i digitalizacije i istakao da bi otvaranje istraživačko-razvojnog centra te kompanije u Srbiji omogućilo povoljnu investicionu klimu u našoj zemlji i ubrzani razvoj ekonomije zasnovane na inovacijama i novim tehnologijama.

Popović je u razgovoru sa globalnim predsednikom kompanije Huavej za vladine poslove Džej Žu Danom naveo da su srpski inženjeri prepoznati kao jedni od najboljih u svetu.

„Želimo da tehnološke platforme i globalne inicijative Huaveja još više otvorimo za srpske studente i startapove, posebno u oblasti veštačke inteligencije i blokčejn tehnologija“, kazao je Popović. Džej Žu Dan je rekao da ta kompanija prepoznaje izuzetan razvojni potencijal u Beogradu.

„Huavej je u Beogradu uspostavio centar iz kojeg upravlja poslovanjem kompanije u šest zemalja u regionu. U sedištu Huaveja u Beogradu radi više od 100 inženjera, od čega je 80 odsto iz Srbije. Želimo da koristimo znanja srpskih inženjera na izgradnji i unapređenju globalne infrastrukture kompanije“, poručio je Dan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari