Novi krug ideja: Kompanija Mozzart pokreće treći ciklus startap programa Univerzum 1Foto: Mozzart

Prijave su otvprene na sajtu univerzum.info do 7. maja, glavna nagrada je 20.000 evra.

Vrata startap zajednice u Srbiji ponovo se otvaraju ka Univerzumu! Nakon dva kruga uspešnog lansiranja startapova, zvanično je otvoren treći ciklus programa Univerzum koji je pokrenula kompanija Mozzart.

Program je namenjen timovima čiji je proizvod u fazi finalne pripreme za izlazak na tržište iz oblasti zabave, sporta i rekreacije, marketinga, poslovnih procesa, finansija i zelene ekonomije a nedostaje im podrška za prve korake ka tržištu.

Prijave su otvorene na sajtu univerzum.info do 7. maja 2024. godine, a izabrane startape tokom četvoromesečnog programa očekuje mentorska podrška u skladu sa potrebama tima, usko fokusirane edukacije, niz aktivnosti, događaja i mogućnosti korišćenja besplatnog prostora za rad.

Najbolji tim biće nagrađen sa 20.000 eura, dok će još dva tima koja pokažu napredak i posvećenost dobiti po 5.000 eura za podršku u daljem radu.

Univerzum će timove voditi kroz process do lansiranje proizvoda, prikupljanje povratnih informacija sa tržišta i akviziciju prvih korisnika. Takođe, izabrani startap timovi će, osim obezbeđenog prostora za rad, dobiti i priliku da na završnom događaju predstave svoje ideje investitorima.

Za program mogu da se prijave timovi od minimum dva člana, čiji je barem jedan državljanin Republike Srbije, a čija kompanija u momentu
prijavljivanja nije starija od tri godine. U programu mogu učestvovati i neformalni timovi koji u trenutku prijavljivanja i tokom učešća nisu registrovano pravno lice.

Tokom prošlogodišnjeg ciklusa pobeda je pripala timu „Match IT” koji je razvio platformu za bržu i kvalitetniju regrutaciju IT kadrova, dok su ostali timovi tokom trajanja programa korz mentorsku podršku unapredili svoje proizvode. Kompanija Mozzart i ove godine projekat Univerzum realizuje u saradnji sa ICT Hubom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari