Lansiranje startap ideja u Univerzum: Velika završnica programa kompanije Mozzart 1Foto: Promo

Pre samo četiri meseca ideje startap timova u okviru programa Univerzum bile su na samom početku razvoja. Nakon uspešno završenog mentorskog rada, koji je i ove godine realizovala kompanija Mozzart, svetlost dana ugledaće projekti o kojima će se tek govoriti.

Svoje veštine i znanja kroz brojna predavanja i radionice unapredili su timovi Quantum Workflow, iCheckout, Agro budžet sistem, Match IT Technologies, Goocha, SignAvatar i Veerny, koji će svoj rad predstaviti na velikoj završnici Univerzuma zakazanoj za petak 13. oktobar. Najbolje lansiranu ideju kompanija Mozzart će nagraditi iznosom od 20.000 evra.

Tokom nešto više od 120 dana svakodnevnog rada, osim mentorske podrške, timovi su prošli kroz usko fokusirane edukacije, niz aktivnosti i mogućnost korišćenja besplatnog prostora za rad kako bi unapredili svoje ideje. Druženje je svakako bio sastavni deo i ovogodišnjeg Univerzuma.

„Veliko finale očekuje nas u petak 13. oktobra, kada će se predstaviti timovi koji su četiri meseca naporno radili na samom programu. Izabrani žiri će ocenjivati njihov napredak i dodeliti najboljem timu glavnu nagradu.

Lansiranje startap ideja u Univerzum: Velika završnica programa kompanije Mozzart 2
Foto: promo

Moram da istaknem da je program napredovao u odnosu na prethodnu godinu, a ciljano mentorstvo je svakako jedna od bitnih stavki, jer su timovi imali priliku da svakodnevno budu u komunikaciji sa njima i da ih usmeravaju u pravcu razvoja”, istakla je Daniela Perović iz kompanije Mozzart.

Digitalizacija vrtića, spajanje IT kadrova sa adekvatnim poslodavcima, povezivanje brendova sa influenserima koji će ih najbolje predstaviti ciljnoj grupi, znakovni jezik na svakom video-materijalu i u najavama javnog prevoza, digitalna platforma za ulaganja u poljoprivrednu proizvodnju, angažovanje IT stručnjaka za mala i srednja preduzeća, kao i rešenje za lakšu i jednostavniju onlajn kupovinu bile su ideje koje su unapređene tokom ovogodišnjeg programa Univerzum.

Projekat Univerzum je pokrenut 2021. godine u saradnji kompanije Mozzart i Univerziteta u Beogradu, dok je ove godine regionalni lider u priređivanju igara na sreću program realizovao zajedno sa ICT Hubom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari