Sigurno lansiranje do univerzuma: Veliko finale Mozzartovog startap programa 13. oktobra 1Foto: Promo

„Lakše lansiranje“, „Podrška inovacijama“, „Odskočna daska za sve startape“, „Sigurno lansiranje zajedno do univerzuma“, čulo se od učesnika Mozzartovog programa Univerzum kada je trebalo da sumiraju uzbudljivo iskustvo koje je iza njih.

Sedam timova, isto toliko inovativnih ideja i više od 120 dana intenzivnog rada, posvećene mentorske podrške, usko fokusiranih edukacija, druženja i aktivnosti obeležilo je period od trenutka kada su se prijave otvorile u aprilu do velike završnice koja je zakazana za 13. oktobar.

Quantum Workflow, iCheckOut, Agro budžet sistem, Match IT Technologies, Goocha, SignAvatar i Veerny su izabrani timovi koji su svojim originalnim projektima izborili mesto u Mozzartovom univerzumu novih ideja. Svoja znanja i veštine unapredili su kroz brojna predavanja, radionice i ciljano mentorstvo koje izdvajaju kao najveću vrednost programa, jer su im mentori bili dostupni svakodnevno za savete, usmeravanje i pomoć u prevazilaženju izazova. Sada su spremni da na velikoj završnici Univerzuma predstave svoje unapređene ideje, a stručni žiri će izabrati najbolju i nagraditi je iznosom od 20.000 evra.

Sigurno lansiranje do univerzuma: Veliko finale Mozzartovog startap programa 13. oktobra 2
Foto: Promo

„Svi sa nestrpljenjem očekujemo 13. oktobar i Demo dan na kojem će timovi prezentovati na čemu su vredno radili u proteklom periodu. Posvećen trud timova, mentora i cele ekipe koja je organizovala program garancija je da ćemo u samoj završnici biti svedoci toga koliko su startapi daleko odmakli u odnosu na startne pozicije”, istakla je Daniela Perović iz kompanije Mozzart.

Digitalizacija vrtića, spajanje IT kadrova sa adekvatnim poslodavcima, povezivanje brendova sa influenserima koji će ih najbolje predstaviti ciljnoj grupi, znakovni jezik na svakom video-materijalu i u najavama javnog prevoza, digitalna platforma za ulaganja u poljoprivrednu proizvodnju, angažovanje IT stručnjaka za mala i srednja preduzeća, kao i rešenje za lakšu i jednostavniju onlajn kupovinu predstavljaju sedam izabranih ideja koje su unapređene tokom ovogodišnjeg ciklusa programa Univerzum.

Projekat Univerzum pokrenut je 2021. godine u saradnji kompanije Mozzart i Univerziteta u Beogradu, a ove godine je realizovan je u saradnji sa ICT Hubom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.