Poreska uprava Novog Sada omogućila elektronski upit stanja za porez na imovinu 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Poreska uprava Novog Sada otvorila je danas posebnu telefonsku liniju korisničkog servisa i posebnu imejl adresu na koju se građani mogu obratiti radi dobijanja svog korisničkog imena i lozinke za uvid u poreska zaduženja i plaćanja prispelih obaveza.

Kako se navodi u saopštenju Poreske uprave, na ovaj korak su se odlučili zbog velikog interesovanja za korišćenje jedinstvenog informacionog sistema putem E-uprave Vlade Srbije, koji omogućava građanima i privredi da elektronskim putem izvrše uvid u svoje poreske obaveze ili izvrše plaćanja poreskih zaduženja.

Građani Novog Sada, počev od danas, mogu se elektronskim putem obratiti na mejl adresu [email protected] ili kontaktirati korisnički servis telefonom na broj 021/4871-707, te na jednostavan način dobiti svoje korisničko ime i lozinku u istom danu kada je zahtev i podnet, bez odlaska u Poresku upravu.

Nakon dobijanja korisničkog imena i lozinke, građani se mogu ulogovati na Portal jedinstvenog informacionog sistema lokalne poreske administracije i uz pomoć jednog klika doći do informacija o svom porezu na imovinu i drugim izvornim javnim prihodima, kao i da izvrše elektronsko plaćanje.

Iz Poreske uprave su naglasili da je korišćenje aplikacije besplatno i dostupno i za Android i iOS korisnike mobilnih telefona, a da pozivanjem korisničkog servisa telefonom svakog radnog dana u periodu od 8.00 do 14.00 časova mogu dobiti dodatna tehnička uputstva i tehničku podršku za korišćenje aplikacije.

Korisničko ime i lozinka koji se na ovakav način dobiju su trajni, te građani obe šifre mogu koristiti kada god imaju potrebu da pristupe aplikaciji. Takođe, aplikacija omogućava i korišćenje QR koda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari