Posao za 120 radnika na izgradnji Turskog toka 1

Kako prenosi Podunavlje.info, na razgovor mogu da dođu svi zainteresovani, i oni koji se nisu prijavili, jer se poziv ne odnosi samo na Planjane već i na stanovnike susednih opština. U švajcarskoj kompaniji ADECCO, koja zapošlјava radnike na izgradnji gasovoda, kažu da im je u prvoj fazi potrebno 120 radnika, a da će posle dva-tri meseca angažovati još oko 300, kao i da će najmanja plata biti 50.000 dinara.

Potrebni su rukovaoci građevinskom mehanizacijom, vilјuškaristi, automehaničari, autoelektričari, geometri, električari održavanja, vozači kamiona i fizički radnici.

U prvih nekoliko meseci radnici će raditi na trasi gasovoda u Velikoj Plani i okolini, a kasnije radovi će se pomerati trasom gasovoda od Plane, preko Paraćina i Jagodine, sve do Zaječara i granice sa Bugarskom.

U italijanskoj građevinskoj kompanija SAIPEM, koju je ruski GASPROM NJEFT angažovao za izvođača radova na gasovodu od Velike Plane do granice sa Bugarskom, planiraju da radovi počnu u maju, a radnici koji ispune uslove biće angažovani na period između devet meseci i godinu dana.

Razgovor sa prvih 70 kandidata obavlјen je prošlog petka u Opštini Velika Plana. Nјima je rečeno da će plata fizičkim radnicima biti najmanje 50.000 dinara, dok će stručni radnici zarađivati više, zavisno od vrste i težine posla.