Posao za hiljadu medicinara u Nemačkoj 1Foto: Stefana Savic (arhiva)

U Privrednoj komori Srbije danas je predstavljena Spektra, nova kompanija, koja je usmerena na zapošljavanje lekara, medicinskih sestar i medicinskih tehničara iz Srbije u Nemačkoj

Za njih je u ovom trenutku obezbeđeno više od hiljadu radnih mesta u saradnji sa nemačkom Službom za zapošljavanje.

Kompanije ima višegodišnji uspešan rad u Nemačkoj, navodi se u saopšptenju i ističe da Spektra nije agencija za zapošljavanje, ne posluje po sistemu provizija, već je direktan poslodavac, ozbiljan i respektabilan partner i most između privreda Srbije i Nemačke.

Spectra GmbH, sa sedištem u Bohumu, jedna je od vodećih firmi u Evropi u sektoru medicinke nege. Kako će Namačkoj do kraja ove decenije u sektoru medicinske nege nedostajati oko 220.000 kvalifikovanih radnika, a državljani Srbije imaju imidž vrednih radnika, to otvara vrata stotinama medicinskih sestara i bolničkom osoblju.

Spectra GmbH ima momentalnu potražnju za 1.350 mesta u oblasti medicine, zbog čega je i otvoreno predstavništvo u Beogradu. Do sada je iz Srbije posao dobilo 87 medicinskih tehničara, a za još 450 se čekaju ugovori.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

6 reagovanja na “Posao za hiljadu medicinara u Nemačkoj”

  1. Ovo je VELEIZDAJA! Ne brani se Srbija puskama i lopatama vec ZNANJEM! Hoce li neko da pita ovu vladu kako ih nije sramota da milione ulozene u obrazovanje ovih ljudi poklanja Nemackoj! Meni je potpuno jasno sto mladi zele da pobegnu iz ovog beznadja, ali da im DRZAVA organizuje odlazak je zbilja strasno.

  2. Kakva privredau PKS 🙂 Odvedi skolovan kadar u beli svet da salju koju crkavicu kuci, ili u boljem slucaju da potrose devize kada dodju za praznike na odmor. Jadno…..

  3. Komunisti su sklapali dogovore za kv i nkv radnike, omogućavajući im odlazak na zapad, i to, kada nije bilo, naročite, konkurencije (Turci, Portugalci). Antikomunisti, mahom liferuju stručna lica, takođe na zapad, a u našim, više tuđim fabrikama i javnim preduzećima, zapošljavaju partijska, poluškolovana i neškolovana lica, kako bi se održavali na vlasti. Prvi antikomunisti, inače, večiti rodoljubi, koji su, pak ratovali s tim istim, zapadnim svetom i uništivali tuđu i svoju privredu, opet vladaju i opet ratuju s komunistima, takmičući se, u utakmici koju nikada neće dobiti, jer ratuju s prošlošću koju su izgubili, a nakon 2000. te drugi antikomunisti, večno okvalifikovani kao izdajnici, jer se od prvog dana deklarišu za zapad, nisu mogli da dobiju borbu s komunistima jer nisu davali izraženiju podršku istoku, tačnije Rusiji, u koju retko ko odlazi, štaviše bili su likvidirani. Srbija se prazni, gubeći svake godine po pedeset hiljada ljudi, i siromaši, tehnološki zaostajući za svetom.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.