Potpisan ugovor o prodaji zgrade novosadskog Radničkog univerziteta 1Foto:Beta/Dragan Gojić

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević danas je sa direktorom firme „Vega IT Sourcing“ Vladan Ostojić potpisao ogovor o kupoprodaji zgrade Radničkog univerziteta, koja je značajno oštećena u požaru pre više od 20 godina.

Vučević je rekao da je objekat plaćen 5,26 miliona evra i da će Grad taj novac uložiti u poboljšanje kvaliteta života Novosađana.

Dodao je da je ponosan što je posle više od dve decenije pokrenuto rešavanje pitanja zgrade Radničkog univerziteta, naslednika nekadašnjeg Narodnog univerziteta.

„Zgrada Radničkog univerziteta neće više podsećati na teška i ružna vremena, već će biti simbol novog doba i četvrte industrijske revolucije. U arhitektonskom i obrazovnom smislu ona je uvek bila od posebne važnosti za Novi Sad“, rekao je Vučević.

Istakao je da čekuje da bude uradjen najbolji projekat obnove te zgrade i najavio da će iz gradske kase biti finansirano uređenje njene okoline.

Vladan Ostojić je rekao da novi vlasnik zgrade Radničkog univerziteta ima velika odgovornost, ne samo zbog veličine investicije, već i zbog značaja koji zgrada ima u Novom Sadu.

„Potrudićemo se da u sledeće dve godine zgradi damo novo ruho. Na turističkim mapama Novog Sada, objekat Radničkog univerziteta ima posebno mesto, a cilj nam je da napravimo nešto jako lepo i za našu kompaniju i za grad“, rekao je Ostojić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari