Predstavnica Srbije ušla u Bord direktora Svetske unije veletržnica 1Veletržnica Beograd Foto: veletrznica.co.rs

Prvi put u istoriji Svetske unije veletržnica (WUWM), Srbija je dobila svog predstavnika u Bordu direktora.

Na tu poziciju krajem juna u Firenci, na konferenciji te organizacije izabrana je direktorka „Veletržnice-Beograd“ Nataša Putnik.

Tema ovogodišnje konferencije bila je distribucija sveže hrane u svetu posle pandemije virusa kovid-19 a o izazovima, mogućnostima i putevima, kako i načinima za osiguranje elastičnih i održivih prehrambenih sistema govorili su stručnjaci niza međunarodnih organizacija kao što su Ujedinjene nacije i FAO.

Kako je saopšteno, na konferenciji je potpisan Memorandum o saradnji između organizacija WUWM i UN HABITAT i usvojen akcioni plan za sprovođenje dogovorenih aktivnosti.

Predsednik WUWM, Stefan Lajani istakao je posebno zalaganje Nataše Putnik za realizaciju ovog najvažnijeg događaja u programu konferencije, a ona je potom imenovana i za presedavajuću u grupaciji za Istočnu Evropu i Rusiju.

Zajednički akcioni plan doprineće prvenstveno Srbiji razvoj projekata u oblasti od esencijalnog značaja za održavanje i podsticaj zajednice kao realizaciju mnogobrojnih ciljeva iz potpisanog Memoranduma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari