Predstavnici sindikata RGZ najavili radikalizaciju štrajka 1Foto: rgz.gov.rs

Predstavnici sindikata Republičkog geodetskog zavoda (RGZ) najavili su večeras radikalizaciju štrajka i mogućnost protesta ispred zgrade Vlade, jer ni mesec dana od odluke o štrajku nisu dobili odgovor iz Vlade na postavljene zahteve.

„Zbog neprihvatanja dijaloga od strane Vlade Srbije pregovarački tim je organima sindikata i Štrajkačkom odboru predložio radikalizaciju protesta. Sindikati će u utorak, 8. januara razmotriti predlog za održavanjem protesta pred zgradom Vlade RS“, navedeno je u zajedničkom saopštenju sindikata Nezavisnost i Jedinstvene organizacije sindikata.

Dva sindikata su navela i da očekuju da će kabinet predsednika Srbije pokrenuti inicijativu ka Vladi RS za početak pregovora.

Dodala su da će im se od sutra pridružiti i članovi trećeg sindikata RGZ  – Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata.

Štrajk u RGZ je zaoštren kada su zaposleni u više od 100 Službi zа kаtаstаr 24. decembra obustavili rad, pre svega nezadovoljni mаnjkom kаdrovа i uvećanjem obima posla, kao i primanjima koja su u odnosu nа 2012. godinu nižа zа skoro 20 odsto.

„Odbijanje pregovora Vlade RS i nadležnog Ministarstva građevinarstva može značiti i izbegavanje utvrđivanja odgovornosti zbog krupnih propusta u poslovanju RGZ-a u proteklom periodu“, stoji u saoštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari