Prevoznici ne idu u karantin 1Foto: D. Majstorović

Vozači u međunarodnom transportu ne podležu naredbi o obaveznoj samoizolaciji nakon prelaska granice, potvrdila je juče ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Neđa Mandić, predsednik poslovnog udruženja Međunarodni transport, kaže da je prethodnih dana bilo problema i da je samo na jednom prelazu, u Batrovcima, sanitarna inspekcija uručivala vozačima rešenja prema kojima su morali da provedu najmanje dve nedelje u izolaciji.

– Ni u jednoj evropskoj zemlji nije ograničen transport, a to se odnosi i na vozače, iako postoje manji zastoji kako bi se iskontrolisalo sve ono što je neophodno. Vozači su upozoreni na mere bezbednosti, da ne izlaze iz kabina, da kontakte svedu na minimum. I zaista, među njima generalno nema zaraženih. Drugačije mere primenjuju se na strane prevoznike koji prolaze u tranzitu kroz Srbiju, za njih su određeni punktovi i ne mogu da svraćaju čak ni na odmorišta benzinskih pumpi jer im je određeno da za 12 sati moraju da prođu kroz Srbiju – kaže Mandić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari