Privredna delegacija Pirota u poseti Zoni ''Izbas'' u Izmiru 1

Sa ciljem razmene iskustava i unapređenja poslovne saradnje, privredna delegacija Pirota sastala se juče sa izvršnim direktorom Slobodne zone “Izbas” u Izmiru, Gurselom Bahcivancilarom i njegovim saradnicima, saopšteno je danas iz Ugovorne okružne privredne komore Pirot.

Delegaciju su činili  predsednik Ugovorne okružne privredne komore Pirot i izvršni direktor Slobodne zone Pirot dr Dragan Kostić, počasni konzul Srbije u Turskoj Metin Akdurak, načelnica Pirotskog upravnog okruga Dragana Tončić, vlasnik preduzeća D-Company Dragan Ćirić, direktor Regionalne deponije Pirot Nebojša Ivanov i pomoćnik izvršnog direktora Slobodne zone Pirot za marketing Aleksandar Simonović.

Slobodna zona “Izbas” prostire se na površini od 1.620.000 metara kvadratnih, zapošljava više od 2.300 radnika i u njenom režimu posluju 172 kompanije.

Posle susreta sa rukovodstvom zone “Izbas”, privredna delegacija Pirota sastala se sa gradonačelnikom Izmira Azizom Kocaogluom i njegovim saradnicima.

Delegacija je sa rukovodstvom Izmira razgovarala o mogućnostima da turski privrednici investiraju u Pirot i iskoriste pogodnosti Sporazuma o slobodnoj trgovini između Srbije i Turske i pozvala gradonačelnika Kocauglua da poseti Pirot i Srbiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari