Oružari prekinuli štrajk 1Foto: Zastava oružje

Štrajkački odbor Sindikalne organizacije Zstava oružje doneo je odluku da prekine štrajk koji je započet 23. maja, navodi se u saopštenju te organizacije.

Kako ističu, jutros je jedan broj radnika koji je predhodnih dana učestvovao aktivno u štrajku, otpočeo sa radom, zbog čega je smanjen broj radnika koji štrajkuju.

„Iako velike fabričke celine nisu radile, jer je još uvek veliki broj radnika bio u štrajku, i proizvodnja se otežano odvijala u mnogim delovima fabrike, odluka o prekidu štrajka je doneta na zboru, kod zgrade Sindikata. Činjenica je da su pojedini radnici nastavili da rade zbog pritiska od strane rukovodstva, kao i pretnji da im neće biti isplaćene zarade i da mora da se otpočne sa radom, što je kod nekih radnika bio prelomni momenat da prekinu štraj“, obrašnjavaju u Sindikalnoj organizaciji Zastava oružje.

Takođe navode, da su jutros su u pojedinim pogonima osvanule kamere za praćenje radnika, što je kako kažu kod jednog broja zaposlenih izazvalo dodatni strah, zbog čega su se opredelili da otpočnu sa radom.

U borbi za ostvarivanje radničkih zahteva Sindikatu Zastava oružje i radnicima podršku su iskazali idrugi sindikatiu u cilju jačanja radničke solidarnosti i zajedniče odbrane radničkih interesa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari