Razgovor efektniji od predavanja 1Foto: M. Pudar

Pod sloganom „Pokreni se“, u Zrenjaninu se od 20. 20 22. septembra održava drugi sajam privrede Zr BizNet. Goran Nešić, predsednik Upravnog odbora Unije poslodavaca Srbije – Poslodavci Zrenjanina, kaže da je cilj bio napraviti manifestaciju koja će se razvijati i pratiti privredu i potrebe privrednika.

– Ne bavimo se samo našom privredom, poučeni interesovanjem od prošle godine mnogih privrednika i preduzetnika iz drugih krajeva pa i zemalja pružamo šansu i drugima. Ostvarili smo saradnju sa Temišvarom, Bihaćom, Osijekom, Celjem, Mađarskom privrednom komorom. Novi kontakti donose nove teme – objašnjava Goran Nešić.

Pored obaveznog izlagačkog dela, ovogodišnji ZRBIZNET nudi prateći program moderniji nego što je to bio prošle godine.

– Odlučili smo se za organizovanje panela na različite teme. Videli smo da klasična predavanja ne daju efekat kakav daje razgovor. Jedna od tema koju smo kandidovali jeste primena IT rešenja u poslovanju. Primena informacionih tehnologija je tema nad temama. Na panel razgovoru i na konkretnom primeru pokušaćemo da pokažemo kako je primena IT rešenja moguća i kod manjih privrednih subjekata i kako tehnologija štedi i vreme i zaposlene, a donosi zaradu i zadovoljne mušterije – kaže Nešić.

U planu je i mini sajam nekretnina. Na jednom mestu okupiće se agencije za promet nerketnina i predstaviti svoju ponudu. Posetiooci će na jendom mesti videti koliko se nerketina prodaje, koliko gradi, koje su cene, kakvi krediti i kakva procedura.

– Ove godine posebnu ćemo pažnju pokloniti najmlađima. Zamislili smo Otvorena vrata, da deca mogu da posete firme koje nešto proizvode. Među najmlađima su sigurno i budući preduzetnici. Organizovaćemo mini pijac – neka najmlađi pokažu kakvi su proizvođači, trgovci, ekonomisti – kaže Nešić.

On najavljuje i temu od značaja za domaće privrednike, rast plata i kako se mali preduzetnici sa time nose.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari