Sindikat Rudarskog basena Kolubara traži smenu Zorane Mihajlović 1Foto: Ministarstvo rudarstva i energetike

Sindikat radnika Rudarskog basena „Kolubara“ danas je zatražio smenu ministarske rudarstva i energetike Zorane Mihajlović jer smatra da ne radi u interesu građana Srbije već uvoznih lobija.

Predsednik tog sindikata Miodrag Ranković je u saopštenju naveo da je Zorana Mihajlović danas izjavila da neće biti gašenja termoelektrana i da se ne odustaje od gradnje termoektrane „Kolubara B“ iako je ranije tvrdila sutrotno.

„To je dokaz da ministarka Zorana Mihajlović ne zna šta radi, kao i da ne zna kojim pravcem Srbija treba da krene“, ocenio je Ranković.

On je istakao da sindikat „Kolubare“ traži nastavak gradnje TE „Кolubara B“ i brisanje strategije o gašenju rudarskih i termo kapaciteta 2021 – 2030. godine.

Po rečima Ranković, današnjem sastanku resorne ministarke sa predstavnicima Sindikata radnika EPS-a nisu prisustvovali legitimni predstavnici radnika i sindikata „Кolubare“.

Ministarka, kako je kazao, ignoriše legitimne predstavnike sindikata „Кolubare“ i radnike Rudarskog basena, što može dovesti do štrajka zaposlenih.

„Zato tražimo sastanak kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića, jer jedino u njega imamo poverenje. Verujemo da Vučić razume ozbiljnost ove situacije i da će sprečiti štetu koju bi imali građani Srbije, koji bi kao posledicu ministarkinog delovanja, plaćali mnogo skuplju struju i izgubili energetsku nezavisnost“, naveo je Ranković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari