Znak Najbolje iz Vojvodine za Kobasicijadu u TurijiFoto: kobasicijada.rs/

Turijska „Kobasicijada“ biće održana poslednjeg februarskog vikenda, ali u nešto izmenjenom obliku zbog epidemioloških mera– bez masovnog okupljanja i ulične prodaje kobasica i drugih mesnih prerađevina, kao i bez programa na bini u centru sela, saopštio je Organizacioni odbor „Kobasicijade“.

Ipak, kako je saopšteno, vredni Turijci će za metar oboriti sopstveni rekord i napraviti najdužu kobasicu na svetu dugačku 2.037 metara. Za razliku od ranijih godina, kobasica će ove godine biti donirana u humanitarne svrhe.

Biće održano tradicionalno takmičenje u pravljenju kobasica, ali na nivou Opštine Srbobran uz poštovanje svih epidemioloških mera, a sredstva od kotizacije biće uplaćena na račun za pomoć porodici Kišutca i čija je kuća izgorela u požaru.

„Kobasicijada“ u Turiji je jedna od najvećih gastro-turističkih manifestacija u ovom delu Srbije koja svake godine u februaru tokom tri dana okupi više od 20.000 gostiju, a Turijci se hvale da se o turijskoj kobasici, najdužoj kobasici na svetu, čulo se širom sveta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari