Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ saopštili su da smatraju da je Izvršni odbor Prvog partizana a.d.Užice, zloupotrebio svoj položaj i potpuno nezakonito tumačeći Zakon o radu doneo odluku da se za završni miting predsednika Srbije Aleksandra Vučića isplati zarada za odlazak i prisustvo na političkom mitingu.

„Rukovodstvo fabrike je navelo da je odluku doneo razmatrajući zahtev reprezentativnih sindikata fabrike, Saveza samostalnih sindikata i Industrijskog sindikata, te da je na osnovu člana 114. st. 1 Zakona o radu doneo odluku da se radnicima koji su bili na mitigu predsednika SNS isplati zarada u visini prosečne zarade u proteklih 12 meseci“, piše Sloga.

Kako se radi o stranačkom skupu predsednika SNS Aleksandra Vučića i partija okupljenih u vladajućoj koaliciji, a ne o godišnjem odmoru, plaćenom odsustvu, državnom prazniku, ili pozivu na vojnu vežbu zbog čega bi se angažovalo i plaćalo odsustvo radnika iz fabrike, ovo je pravi podsetnik kakva nas to „Budućnost Srbije“ zaista očekuje i čemu treba da se nadaju zaposleni u državnim preduzećima, dodaju iz ovog Udruženja.

Kako se navodi, pored menadžmenta fabrike i fabričkih sindikata, odgovornost snosi i ministar rada Zoran Đorđević koji dozvoljava maniplacije sindikata i rukovodstva fabrike sa Zakonom o radu, kao i ministar vojni Aleksandar Vulin u čijoj je nadležnosti namenska industrija.

Povezani tekstovi