Sloga poziva na lustraciju u sindikatu zbog nezakonitih zarada radnicima koji su bili na mitingu SNS-a 1

Odluka  menadžmenta fabrike „Prvi partizan“ iz Užica, da se radnicima koji su išli na završni miting predsednika Srbije i SNS Aleksandra Vučića isplati nezakonito zarada, dokazuje da je potrebna lustracija sindikata i preispitivanje odgovornosti čelnih ljudi sindikata koji rade ili su radili na štetu zaposlenih.

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ saopštili su da smatraju da je Izvršni odbor Prvog partizana a.d.Užice, zloupotrebio svoj položaj i potpuno nezakonito tumačeći Zakon o radu doneo odluku da se za završni miting predsednika Srbije Aleksandra Vučića isplati zarada za odlazak i prisustvo na političkom mitingu.

„Rukovodstvo fabrike je navelo da je odluku doneo razmatrajući zahtev reprezentativnih sindikata fabrike, Saveza samostalnih sindikata i Industrijskog sindikata, te da je na osnovu člana 114. st. 1 Zakona o radu doneo odluku da se radnicima koji su bili na mitigu predsednika SNS isplati zarada u visini prosečne zarade u proteklih 12 meseci“, piše Sloga.

Kako se radi o stranačkom skupu predsednika SNS Aleksandra Vučića i partija okupljenih u vladajućoj koaliciji, a ne o godišnjem odmoru, plaćenom odsustvu, državnom prazniku, ili pozivu na vojnu vežbu zbog čega bi se angažovalo i plaćalo odsustvo radnika iz fabrike, ovo je pravi podsetnik kakva nas to „Budućnost Srbije“ zaista očekuje i čemu treba da se nadaju zaposleni u državnim preduzećima, dodaju iz ovog Udruženja.

Kako se navodi, pored menadžmenta fabrike i fabričkih sindikata, odgovornost snosi i ministar rada Zoran Đorđević koji dozvoljava maniplacije sindikata i rukovodstva fabrike sa Zakonom o radu, kao i ministar vojni Aleksandar Vulin u čijoj je nadležnosti namenska industrija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari