Spajanje grupacija Fijat Krajsler i Pežo Sitroen Opel u kompaniju Stellantis biće okončano sutra 1Foto: Beta/AP/ Antonio Calanni

Spajanje grupacija Fija Fijat Krajsler automobili (FCA) i Pežo – Sitroen – Opel automobili (PCA) u zajedničku kompaniju pod nazivom Stellantis formalno će, kako je zvanično saopšteno, biti okončano sutra, 16. januara.

Trgovina običnim akcijama kompanije Stellantis, u ponedeljak, 18. januara, počeće na berzama Euronext u Parizu i Mercato Telematico Azionario u Milanu. Dan docnije, odnosno u utorak startovaće i trgovina akcijama Stellantisa na Njujorškoj berzi.

Podsetimo da su akcionari dveju grupacija 4. januara verifikovali prošlogodišnju odluku menedžmenata FCA i PCA o spajanju u zajedničku kompaniju. Kompanija Sttelantis okupće brendove Fijat, Krajsler, Alfa Romeo, Maserati, Džip (Jeep), Pežo, Sitroen, Opel i druge.

Sa planiranom proizvodnjom od oko 8,7 miliona putničkih, komercijalnih i lakih teretnih vozila, kompanija Stellantis će biti četvti proizvodjač automobila na svetu. U fabrikama Stellantisa širom svnoeta, medju kojima je i ona u Kragujevcu, angažovano je oko 400.000 radnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari