Startap tržište Beograda i Novog Sada procenjeno na oko 502 miliona dolara 1Foto: Pixabay/rawpixel

Američka organizacija Startap džinom objavila je danas novo izdanje redovnog godišnjeg izveštaja, sa procenom da startap tržište Beograda i Novog Sada vredi oko 502 miliona dolara, saopšteno je danas iz kabineta ministra bez portfelja zaduženog za inovacije i tehnološki razvoj Nenada Popovića.

U izveštaju se i ove godine ukazuje na to da postoji značajan prostor za poboljšanje indeksa investicionih aktivnosti, jer se Srbija, prema nivou investiranja u startape, i dalje vrednuje najnižom ocenom.

Komentarišući te podatke, Popović je ukazao da je država u poslednje četiri godine uložila skoro 100 miliona evra u izgradnju inovacione infrastrukture i mehanizama za podršku startap kompanijama.

Nastavićemo da radimo na razvoju mehanizama kojima se stimulišu bogate kompanije i pojedinci iz Srbije, koji su do sada uglavnom investirali u tržište nekretnina, da više ulažu u srpske startapove, poručio je Popović.

Uključivanje Srbije u to najrelevantnije godišnje istraživanje o startapima na svetu pokrenuli su Inicijativa „Digitalna Srbija“ i Popovićev kabinet, dok su u samom prikupljanju podataka učestvovali ključni akteri iz domaće startap zajednice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari