Trivan: 40 miliona dinara za zaštitu životne sredine 1Foto: FoNet/Ministarstvo zaštite životne sredine

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan potpisao je danas ugovore sa predstavnicima 12 lokalnih samouprava čiji su projekti pošumljavanja podržani sredstvima Zelenog fonda Republike Srbije u vrednosti od 40 miliona dinara, saopštilo je resorno ministarstvo.

Od 14 prijavljenih na konkurs sredstva je dobilo 12 projekata lokalnih samouprava Požega, Bela Crkva, Doljevac, Golubac, Kučevo, Raška, Stara Pazova, Grad Beograd- gradska opština Palilula, Pirot, Šabac, Kikinda i Kraljevo.

Sredstva Zelenog fonda planirana su za nabavku sadnica i pošumljavanje zemljišta autohtonim vrstama drveća i žbunja, na zemljištu koje je u nadležnosti lokalnih samouprava, navedeno je u saopštenju. Ministar Goran Trivan pozdravio je predstavnike lokalnih samouprava što su u ovom važnom poslu zajedno sa Ministarstvom prepoznale značaj pošumljavanja za bolji kvalitet života stanovnika u njihovim sredinama i budućnost novih generacija.

Trivan je pozvao sve opštine i organizacije nevladinog sektora u Srbiji da pripreme projekte za novi konkurs za pošumljavanje koje će Ministarstvo objaviti već na proleće naredne godine, navedeno je u saopštenju Ministarstva zaštite životne sredine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari