Izvršni direktor Telekoma Srbije Predrag Ćulibrk izjavio je da bi ta kompanija trebalo da završi potpuno preuzimanje Telekoma Srpske u martu ove godine. On je agenciji Beta rekao da je još potrebna saglasnost Repubičke agencije za telekomunikacije Bosne i Hercegovine za pravo preuzimanja licence nad Telekomom Srpske.

Izvršni direktor Telekoma Srbije Predrag Ćulibrk izjavio je da bi ta kompanija trebalo da završi potpuno preuzimanje Telekoma Srpske u martu ove godine. On je agenciji Beta rekao da je još potrebna saglasnost Repubičke agencije za telekomunikacije Bosne i Hercegovine za pravo preuzimanja licence nad Telekomom Srpske. „Čeka se i potvrda Antimonopolskog saveta da nije reč o monopolu koji može da ugrozi tržiše telekomunikacija u Republici Srpskoj“, dodao je Ćulibrk. Telekom Srbije potpisao je 21. januara u Banjaluci ugovor o kupovini 65 odsto kapitala Telekoma Srpske za 646 miliona evra. U decembru prošle godine ta kompanija je proglašena za prvorangiranog na tenderu i tako se našla ispred jedinog konkurenta, Telekoma Austrije, koji je ponudio 476 miliona evra.
Beograd – Mobilna telefonija Srbije (MTS) danas će sniziti cene poziva i slanja SMS poruka u domaćem saobraćaju za priprejd korisnike. Kako se navodi u saopštenju, slanje SMS poruke koštaće 2,2 dinara, a prema novoj „toki“ tarifi unutar mreže, minut razgovora bez poreza na dodatu vrednost (PDV) koštaće 7,5 dinara umesto dosadašnjih devet dinara po minutu. U okviru „toki“ tarife, cena razgovora unutar MTS mreže posle drugog minuta pojeftinjuje na šest dinara po minutu, a posle četvrtog na 3,75 dinara po minutu. Minut razgovora ka drugim mrežama u Srbiji u „toki“ tarifi iznosiće 11,5 dinara, a sve navedene cene su bez uračunatog PDV. Pojeftiniće i prenos podataka GPRS u „neti“ tarifi i iznosiće tri dinara za svakih 100 kilobajta razmenjenih podataka.
Beograd – Tender za prodaju internet provajdera Eunet biće raspisan u maju, a do sada su svoju zainteresovanost izrazile tri firme, rekao je izvršni direktor te firme Saša Marković. On je na konferenciji „Tržište telekomunikacija u jugoistočnoj Evropi“ potvrdio da se o privatizaciji Euneta razgovaralo sa Telekomom Slovenije, ali da nije postignut konkretan dogovor. „Privatizacija je prilika da se ponudi i većinsko ili stoprocentno vlasništvo, strateško partnerstvo ili dokapitalizacija Euneta, što će zavisiti od ponuda“, naveo je Marković. Prema njegovim rečima, vlasnik Euneta bila je Astra banka koja se trenutno nalazi u procesu likvidacije, a brigu za kapital kompanije preuzela je Agencija za osiguranje depozita, čiji je jedini zadatak da proda taj deo vlasništva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari