U Šapcu su od 1. marta intenzivirani radovi na infrastrukturi 1FOTO: sabac.rs

U Šapcu su od 1. marta intenzivirani radovi na infrastrukturi, koji praktično nisu ni prekidani tikom zimske seyone, a u nekoliko ulica su u toku radovi na asfaltiranju. To je slučaj i za ulice Kaonska, Kneza Časlava i Dragoljuba Filipovića. Rade si i trotoari u nekoliko ulica, a sve zahvaljujući referendumu građana o upotrebi novaca iz poreza na imovinu.

Stanovnici ovog dela grada su taj predlog kandidovali za referendum jer su dugo čekali da pored njihove kuće prođe asfalt. Pošto je da je ovaj predlog podržan većinom glasova na izjašnjavanju, radovi se finansiraju novcem od poreza na imovinu koji je prikupljen u ovom naselju, a finansiranje je pomogao i Grad iz budžeta za investicije. Gradonačelnik Nebojša Zelenović razgovarao je tim povodom sa stanovnicima ove tri ulice i istakao da je novi investicioni ciklus vredan pet miliona evra.

– Ukupna vrednost radova je ovde 10 miliona i biće završeni u što kraćem roku. Radnici se zatim sele u Đurđevdansku ulilcu, čim se radovi završe na ovoj lokaciji. Radimo asfaltiranje sve četiri ulice. To je zato što imamo novca u budžetu. Prošle godine je uloženo 10 miliona evra. Grad će urediti svako naselje onako kako su građani hteli i kako su glasali na referendumima. Molim samo za strpljenje i radovi će stići u svaki deo naselja, rekao je tada gradonačelnik

Prethodih dana graditelji su radili i u naselju Kamičak gde su na referendumu meštani glasali za gradnju trotoara tamo gde nedostaje. Trotoar se prvo radio u Kamičkoj ulici, a radovi se odvijaju i u Hajduk Stankovoj ulici. Gradonačelnik Zelenović poručio da se gradi sve ono što su građani izglasali na referendumu, a one koji nisu zadovoljni projektima koje su izglasale njihove komšije, pozvao je da se uključe u proceduru za naredno izjašnjavanje i kandiduju svoje želje. Izgradnja trotoara očekuje i ulice Stefana Provovenčanog, Majevičku i Kosmajsku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari