U Srbiji delegacija 30 italijanskih kompanija 1Ilustracija Foto: Pixabay/TheDigitalArtist

U Beogradu je danas počeo dvodnevni poslovni skup delegacije 30 italijanskih kompanija iz sektora malih i srednji preduzeća koji će imati 150 sastanaka sa domaćim privrednicima, saopšilo je udruženje italijanskih privrednika u Srbiji Konfindustrija Srbija.

Potpredsednik tog udruženja Romano Rosi je istakao da mala i srednja preduzeća predstavljaju srce italijanske privrede, kako u Italiji tako i van njenih granica.

„U Srbiji 70 odsto članova Konfindustrije čine upravo mala i srednja preduzeća. To su kompanije koje vode preduzetnici koji su u Srbiji prepoznali mogućnost za unapređenje sopstvenog poslovanja i koji su imali hrabrosti da prevazidđu svoje granice i da pronađu ‘dom’ i sa ove strane Jadrana“, rekao je on.

Istakao je da ga raduje to što je veliki broj italijanskih malih i srednjih preduzeća sada u procesu reinvestiranja i konsolidacije istorijskih partnerstava sa lokalnim, srpskim kompanijama.

Podršku jačanju poslovnih veza između Srbije i Italije uputio je i zamenik predsednika Izvršnog odbora Banke Inteza Gabriele Pačekoji je rekao da ta članica italijanske bankarske grupacije Inteza Sanpaolo pruža usluge najvišeg kvaliteta italijanskim kompanijama koje posluju u Srbiji i da u isto vreme povezuje kompanije iz Srbije i Italije i pomaže im da uspostave saradnju.

Ambasador Italije u Srbiji Karlo Lo Kašo je kazao da Italija i Srbija uživaju privilegovane ekonomske odnose.

„Mala i srednja preduzeća predstavljaju model koji se savršeno uklapa u srpski privredni ambijent i ona mogu doneti dodatnu vrednost teritoriji na kojoj posluju“, ocenio je Lo Kašo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari