Ugašena Poreska uprava u Trsteniku 1Foto: N1

Poljoprivrednici, privrednici, preduzetnici i i svi građani opštine Trstenik od danas će morati po svaku potvrdu poreske uprave da putuju do Kruševca.

Tu odluku je donelo Ministarstvo finasija, a prema rečima predsednika Narodne stranke Trstenik dr Vladana Miodragovića, lokalna vlasta nije učinila ništa da to spreči „i time još jednom dokazala svoju nesposobnost“.

„Ispostava Poreske uprave u Trsteniku bila je od izuzetnog značaja za sve građane koji će sada, čak i po najobičnije potvrde, morati da putuju 30 kilometara do Kruševca. Moje pitanje za lokalnu vlast je i da li će oni nadoknaditi troškove tog puta i vremena? To bi bilo jedino fer rešenje u ovom trenutku“, kaže Miodragović i dodaje da je gašenje filijale Poreske uprave „korak ka tome da Trstenik postane Mesna zajednica Kruševca“.

„U Trsteniku je 2011. otvorena ispostava carine, 2014. godine vraćeni su Osnovni sud i tužilaštvo, a cilj svega toga je bio da se građanima olakša život u Trsteniku, da im te institucije budu na dohvat ruke“, kaže dr Miodragović.

Miodragović ukazuje i da „gašenje“ postaje manir Srpske napredne stranke.

„Nema kapitalnih investicija, ali zato sve što mogu da unušte i ugase, naprednjaci to urade. Ugasili su Prvu Petoletku, danas gase Poresku upravu, najavljuje se gašenje katastra, pa će na red doći i domovi zdravlja po selima i sve što je građanima od institucija neophodno. Na kraju, ako se građani ne pokrenu, naprednjaci će ugasiti i poslednje svetlo u Trsteniku“, zaključuje Miodragović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari