Uskoro provera prtljaga na aerodromu 1Foto: Aerodrom Nikola Tesla

Vršilac dužnosti generalnog direktora AD Aerodrom „Nikola Tesla Beograd“ Saša Vlaisavljević, na poziv predstavnika kineske korporacije Nuctech, sa saradnicima je posetio sedište i fabričke pogone te korporacije u Pekingu, saopštio je danas „Aerodrom Nikola Tesla“.

Vlaisavljević je razgovarao je sa potpredsednikom korporacije Veidong Vangom, s kojim je u decembru prošle godine u Roterdamu potpisao ugovor o donaciji vredan više od million evra. Ugovorom je predviđeno da „Aerodrom Nikola Tesla“ dobije najsavremeniji uređaj za pregled predatog prtljaga u skladu sa ECAC 3 standardom. Uređaj radi na principu kompjuterske tomografije i predstavlja poslednju reč tehnike u oblasti bezbednosti u vazduhoplovstvu.

Na sastanku su dogovoreni naredni koraci koji se odnose na termin i način isporuke, integraciju sa postojećim transportnim sistemom u sortirnici Terminala 2, umrežavanje sa matriksom, povezivanje radnih stanica i ostale potrebne aktivnosti na implementaciji sistema na „Aerodromu Nikola Tesla“, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari