Vučić: Nadam se da ćemo Petrohemiji naći strateškog partnera 1Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da se nada da će se „ovoga puta država naći strateškog partnera Petrohemiji“ i da je o tome razgovarao i sa prvim čovekom Gaspromenjefta Aleksandrom Đukovim.

On je nakon polaganja kamena temeljca u Zemunu za fabriku vakcine Sinofarm rekao da bi strateški partner pančevačke Petrohemije trebalo da bude kompanija koja može da nabavi najeftiniji primarni benzin i ostale sirovine.

„Verujem da ćemo naći dobrog partnera, razgovarao sam i sa Đukovom (Aleksandar, direktor Gaspromenjefta). Ranije smo pokušali da Petrohemiji nađemo strateškog partnera i razgovarali smo sa kompanijama od Azerbejdžana do Irana, ali nismo uspeli“, rekao je Vučić povodom današnjeg objavljivanja javnog poziva za izbor strateškog investitora za Petrohemiju.

Istakao je da je stanje u Petrohemimiji sada stabilno i da na računu ima 82 miliona evra i da to garantuje stabilnost u sledećih godinu ipo dana, pa da radnici ne treba da brinu, ali da je bolje naći partnera koji će da brine o poslovanju narednih godina.

On je rekao da to što je sada stanje u Petrohemiji stabilno ne znači da ne treba naći partnera jer je“konjuktura proizvoda te kompanije takva da ide gore-dole i da je teško predvideti stanje za nekoliko godina“.

Na pitanje šta će biti sa radnicima Šinvoza koji odlazi iz Niša, Vučić je rekao da je tu kompaniju dovela bivša vlast i da će tražiti rešenje za njihovo zapošljavanje.

On je, odgovarajući na pitanje novinara ko će i u kom procentu biti vlasnik fabrike vakcije Sinofarm u Zemunu rekao da Srbija, Kina i Ujedinjeni Arapski Emirati imaju udeo od po 33,33 odsto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari