Vučić: Otvaranje kompanije Kontinental za Srbiju skok u vis 1Foto: Sajt Pokrajinska vlada

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas svečanom otvaranju kompanije Kontinental u Novom Sadu, koja će zapošljavati 500 programera, ocenjujući da je razvojno-istraživački centar te kompanije „skok unapred i u vis“ za Srbiju.

Ovo je za Srbiju veoma važan dogadjaj, ovu investiciju je pomagala i Srbija, na različite načine, i novcem, rekao je Vučić na otvaranju razvojno-istraživačkog centra.

Mi smo sarađivali sa kompanijama koje su razvijale proizvodnju, a ovo je skok unapred i u vis, viša liga inveticija i investitora. Neto plata za programere se kreće od 850 do 2.000 evra, naveo je on.

Vučić je ocenio da će posle otvaranja ovog centra važnu ulogu imati Univerzitet u Novom Sadu, Fakultet tehničkih nauka, dodajući da je prosek godina zaposlenih programera 28,5.

Sve što možemo da pomognemo, spremni smo i nadam se da ćemo sledećeg 7. marta imati priliku i nadu da razgovaramo o novim projektima i novim ulaganjima, rekao je Vučić i naglasio da su investitori iz Kontinentala poručili da je Srbija pouzdan i siguran partner.

Imamo mnogo ljudi, građana Srbije koji rade u inostranstvu i stekli su dobro znanje. Vreme je da ih okupimo, pozovemo u Srbiju jer će biti sve više posla i primanja će biti veća, rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari