Zorana Mihajlović: CEFTA sporazum ugrožen zbog taksi Prištine 1Foto: MGSI

Trgovinski rat Prištine protiv Srbije i najnovije povećanje taksi za 100 odsto na robu iz naše zemlje opasno preti ne samo da potpuno sruši bescarinsku uniju zemalja CEFTA, već da u potpunosti obesmisli i briselski dijalog sa Beogradom, ocenila je danas potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović.

Ona je ocenila da su Vlasti u Prištini „revoltirane zbog odluke Skupštine Interpola da ne primi takozvano Kosovo u ovu organizaciju“, i da „sada svoj bes iskaljuju na plazmi, mleku, ulju i brašnu koje dolaze iz Srbije“.

„Najvišu cenu ovakve politike Prištine plaćaju svi žitelji Kosova kojima je kao direktna posledica trgovinskog rata odmah poskupeo hleb“, ocenila je Mihajlović u saopštenju. Ona tvrdi kako je sad „poslednji trenutak da Evropska unija urazumi vlasti u Prištini“ da ukinu takse koje su povećali i „vrate se za pregovarački sto“.

„Srbija ostaje dosledna politici razgovora kao jedinog načina na koji ćemo doći do kompromisnog i održivog rešenja za pitanje Kosova koje je u interesu i Srba i Albanaca. Sada je red da Priština i Brisel konkretno pokažu da li je i njima stalo do razgovora i mirnog rešenja ovog pitanja ili je trgovinski rat protiv Srbije u stvari još jedna njihova zajednička akcija“, naglašeno je u saopštenju iz kabineta potpredsednice Vlade Srbije Zorane Mihajlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari