Foto: Predrag Mitić

Da vidi da li da se SLOJEVITO OBUČE. Kišobran inače ne nosi ni kad CRVENI METEOALARM nagoveštava „padanje sekira“. Kažu da će biti padavina, u pojedinim krajevima i U VIDU SNEGA, ALI DA, ZBOG TEMPERATURNIH VREDNOSTI KOJE ĆE BITI VIŠE U ODNOSU NA JUČERAŠNJI DAN, NEĆE DOĆI DO FORMIRANJA SNEŽNOG POKRIVAČA. Iz AMSS pak kažu da NA PUTNIM PRAVCIMA, nema većih problema, ali da vozači obrate pažnju jer na Dunavskoj magistrali MOŽE DOĆI DO POJAVE ODRONA.

Idući ka autobuskoj stanici, najpre uočava da semafor kod „Boema“ ne radi, verovatno zato ŠTO JE DOŠLO DO PREKIDA NAPAJANJA ELEKTRIČNOM ENERGIJOM, a potom se saplitao po rupama na trotoaru dok su na ulici VRŠILI RADOVE NA REHABILITACIJI KOLOVOZA.

Blizu Slavije jedan autlet najvljuje SNIŽENJE DEČJIH ODEVNIH PREDMETA. Stiže na posao. Menja naslov POLEMIKA OKO RAĐANJA. Pročitao u izjavi šefa Svekabineta da su „oni bili pod budnim okom… praćeni od strane pripadnika Euleksa“. Morao je da sredi i jedan tonski zapis lidera opozicije u kome on kaže: „Mi BI hteli da NAPRAJIMO od Srbije ozbiljnu PRIČU, zemlju poštovanu u evropskim razmerama“.

Brzo po ustajanju uključuje „vruće medije“. Kao čovek iz ere kad su postojala godišnja doba i kad su se mačke zaista parile u februaru, a ne i u vrelini maja, sad u doba varljivog proleća, u eri kad ugibaju pčele, čeka PROGNOZU VREMENA. Da bi se PRIKLADNO OBUKAO. Kišobran inače ne nosi ni kad PROGNOZA nagoveštava „padanje sekira“. Kažu da će PONEGDE DA PADA I SNEG, ALI DA SE ON, ZATO ŠTO ĆE BITI TOPLIJE NEGO JUČE, NEĆE ZABELETI. Iz AMSS pak kažu da NA PUTEVIMA, nema većih problema, ali da vozači PAZE NA MOGUĆE ODRONE NA Dunavskoj magistrali.

Idući ka autobuskoj stanici, najpre ugleda da semafor kod „Boema“ ne radi, verovatno zato ŠTO JE NESTALO STRUJE, a potom se saplitao po rupama na trotoaru dok su na ulici ASFALTOM KRPILI RUPE.

Blizu Slavije jedna radnja najvljuje SNIŽENJE CENA DEČJE ODEĆE. Stiže na posao. Stavlja naslov POLEMIKA O RAĐANJU. Izmenio u izjavi šefa Svekabineta da su “ ih pripadnici Euleksa budno i pomno pratili“. Sredio je i onaj snimak lidera opozicije pa on sad kaže: „Mi BISMO hteli da NAPRAVIMO od Srbije ozbiljnu i u Evropi poštovanu zemlju“.

Kakav sitničar, reći će poneko. Ali, te sitnice su simptom, kojim može da se objasni nemar, nehaj i nebriga za mnogo važnija kretanja. Kroz njih se vidi i opštedruštveno licemerje npr. „čuvara srpstva“ što brane pismo, a dopuštaju razaranje jezika. Ili, zar nije jasnije kakve savetnike za druge oblasti imaju naši vajni političari kad nema nikog da ih posavetuje da ne „PRAJE“ ovakve „PRIČE“. Ti ĆE mi kažeš, smatraju!