Trudi se evo već skoro 26 godina od kada je kao osiromašeni student prava ušao u politiku, a sada je konačno postao obogaćeni predsednik. Naročito obogaćen duhom.

I nema tu nekog naročitog sistema u njegovoj specifičnoj džumbus politici: od kada ga je Bil Klinton očinski tapšao po ramenu dok je predsednik Vučić sedeo na sesiji njegove fondacije i na ivici suza priznao da je grešan, tu se poremetila svaka logika, a poremećena logika je nauka o logotipu Srpske napredne stranke.

Mada bi po logici glasača SNS najlogičnije bilo da Klinton sedi na sesiji privatne fondacije Aleksandra Vučića, a da ga Vučić tapše po ramenu dok Klinton na ivici suza priznaje da je grešan.

Kad neko pred Klintonom prizna da je grešan, a ne pita Klintona da li je i on malčice grešio, taj valjda i nije neka osoba koja bi trebalo da se bavi NATO bombardovanjem i posledicama 19 godina posle. Ali to pali kod srpskog naroda, jer, ko u onom vicu – šta zna dete šta je 200 kila?

– Radim sve što voli narod, što voli Zapad i što voli Istok! – deviza je srpskog predsednika koga je Klinton tešio, Bler savetovao a Šreder mu duvao u rođendanske svećice, pa je na kraju rešio da istraži davnašnje spekulacije o bogatom nasleđu osiromašenog uranijuma koji je po Srbiji padao zahvaljujući, pored ostalog, Šrederu, Bleru, Klintonu i njemu.

Vučić je, doduše, bio jedna mala karika političkog koncepta sublimiranog u replici: „Neki će da poginete, a neki ćemo da se vratimo“.

– Pazi stvarno, svi su vratili, predsednik održava obećanja! – pomislio je prosečan ljubitelj SNS kada je 12 godina posle rata sa NATO paktom ugledao đuture sve te likove iz osiromašenih devedesetih kako se međusobno tapšu po ramenima. Izgledaju nikad bolje, kao da zrače.

Tako da Komisija za utvrđivanje posledica bombardovanja može da donese sledeće zaključke u skladu sa svojim mandatom:

1. Osiromašeni Klinton nije uticao na zdravlje srpskog naroda, samo je malo ozračio predsednika Vučića dok ga je tapšao po ramenu, ali predsednik je spreman da bude ozračen u ime svih nas.

2. Osiromašeni Bler nije uticao na zdravlje srpskog naroda, samo je malo ozračio predsednika Vučić dok mu je bio savetnik, jer kad imaš savetnika moraš da ga držiš u blizini.

3. Osiromašeni Šreder nije uticao na zdravlje srpskog naroda, samo je malo ozračio rođendansku tortu SNS dok su skupa pevali onu pesmu Voje Žanetića: „Danas nam je divno dno“, koja se tradicionalno peva na rođendan SNS.

4. Osiromašeni Vulin nije uticao na zdravlje srpskog naroda, ali je veoma uticao na svoje zdravlje, bar tako izgleda kad ga posmatraš duže od dva minuta.

5. Jedino zabrinjava što su u Srbiji pojavile neke čudne muve, zvane „klintonke“, kojih je svakog dana sve više.