Nabijanje maske 1

I šta je činiti toj prodavačaci, inače zbog naglašene srdačnosti i profesionalnosti u komunikaciji sa mušterijama, sveopštoj ljubimici komšiluka?

Za prdonju ni pola jada. Ne mora da nosi masku, može da se zarazi, da zaglavi bolnicu, konačno može da… koga briga?

Budući, međutim, kako – po opisu – izgleda, a prema staroindijanskom načinu određivanja dužine životnog veka – toj prostačini je ostalo još dve kiše. Snaga i krepkost će mu, stoga, biti potrebniji za održavanje osnovnih vitalnih osobina, od „nabijanja“ bilo koga i bilo čega, na bilo šta.

Znam, dabome, da i u Srbijici, baš kao i diljem ove Kugle, ima miliona nezadovoljnika u vezi sa pandemijom i, naročito, ponašanjem za to zaduženih službi i organizacija.

Legitimno!

Svako je odgovoran za sopstveno zdravlje, sem kada bahatošću, bezobrazlukom, glupošću, neobrazovanošću i primitivizmom ne ugrožava druge.

E, onda, dragi slobodari i demokrate svih boja i ideja, treba primeniti neka druga pravila. Kolektivna ili lična, kako su već koje države, ili njihovi podanici, na to spremni.

Mogućnosti su različite.

Ali, pazite sad, zašto gnevni i besni – poput ovog verbalnog seksualnog giganta – svoje nezadovoljstvo, ako treba baš i tom rečenicom, od reči do reči – ne upute onima koji u ovoj zemlji zaista odlučuju o našem kolektivnom korona-rolerkosteru?

Znamo ko su i šta laprdaju već osam meseci. Ne izlaze iz televizora, keze se sa naslovnica novina.

Svaki bogovetni dan.

Menjaju frizure, garderobu, a svako novo smat(r)anje nema nikakve veze sa onim prethodnim.

Uglavnom prosipaju pametovanja tipa: držati se uputstva i preporuka, lična higijena, maske, izbegavati masovna okupljanja… blablablabla… sa poentom: bolje biti zdrav nego bolestan! Idiiiii!

Dakle u prodavnicu sa HRANOM, pa još ZDRAVOM, ulazi besprizornik, davno otpisani starkelja, bez OBAVEZNE maske, cunja po proizvodima i na molbu prodavačice, koja je DUŽNA da ga upozori da stavi masku na lice, prostački je izvređa.

I koga pozvati pomoć?

Policiju?

Komunalnog, ili tržišnog inspektora?

Doktorku Dariju? Pecu Kona (sa gitarom, ili bez nje)?

Lažljivog Lončara, koji se već četiri meseca lažno pretstavlja da je to što nije?

Smešnog Nestorovića? Ove komične likove što u televizijskim studijima ne znaju, ne umeju, ili ih boli briga da postave prava pitanja navedenim i inim veselnicima?

Sveznalicu Vučića, budući da svaki dan dobija podatke kako stojimo na svetskoj rang-listi, u vezi sa koronom? Kome? Kada? Kako?

Ako je iko zaslužan da zbog svega rečenog, ali i ne spomenutog, bude „nabijen“, to sigurno nisu prodavačice, piljarice, vozači u javnom prevozu, sestre po ambulantama, članovi televizijskih ekipa na ulicama…