Otvorene laži 1Foto: Zoran Raš

Jeste da su iz Urgentnog pokušali da je reanimiraju, ali bilo je kasno.

Umrla u zagrljaju najbliže osobe, tešila se njena nećaka dok mi je pričala nemio događaj!

I ovo nije usamljen slučaj!

Da li ćete ga smestiti u konotaciju katastrofalne kovid pandemije u zemlji, rizikujući da razbesnite njegovo visočanstvo i dobijete brutalni odgovor, zavisi od vas.

Tako je rizikovao, po ko zna koji put, predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Srbije, Rade Panić, svedočeći na N1, vidno potresen, o sličnoj situaciji koju sam navela na početku teksta!

Jer, na takve kostatacije o katastrofi ili vesti o tragediji, birajući vreme i tonalitet (kao o partijarhovoj smrti) ima pravo samo jedan čovek, koji je poput oktopoda prigrabio sve funkcije institucija i zarobio državu.

Zato nesrećni doktor Kon nesnađeno svaki čas menja iskaz, pa smo došli u situaciju da lekari kriznog štaba pričaju o ekonomiji a ekonomisti o virusu…

Političari slušaju struku, tvrdi Anin šef, a onda se novopromovisani potpukovnik izlane da još od početka novembra struka traži jedno a politika radi drugo.

Šta je, bre, problem priznati grešku!?

Šveđani su priznali da su pogrešili i trenutno vode rigidniju politiku od mnogih zemalja.

Problem je što u Srbiji aktuelna vlast primenjuje logiku otvorenih laži.

Što je više laži to je manja šansa da se otkriju.

Eto, na primer, premudri predsednik zamolio je Anu, kakva nepatvorena laž, da vlada povuče odluku o proterivanju crnogorskog ambasadora iz Srbije pošto je, postoji osnovana sumnja, prethodno naredio ministru spoljnih poslova da to uradi.

Uostalom, dodelom ambasadorskog mesta Božoviću isplivale su na površinu ambicije zvanične politike da se meša u unutrašnja pitanja bratske Crne Gore jer je „odvajkada bila Srbija i opet će postati Srbija“.

Šta mislite, pošto nije pobedio Tramp, kakav će biti učinak Marka Đurića, ambasadorskog pripravnika, u najmoćnijoj zemlji sveta.

Predsednika SNS Srba to uopšte ne zanima.

On je potpuno promenio kurs, državu pretvorio u monolit svoje partije i sve priprema da na sledeće izbore građane pritera kolektivno i da još javno uzvikuju ime pobedničkog kandidata, poput Srpske liste na Kosovu.

Koju dobrobit će državi Srbiji doneti novopostavljeni državni sekretar Arnold Gijon, koji previše desničari i za Mari le Pen.

U izvanrednom Insajderovom dokumentarcu „Ljudi i neljudi“, emitovao N1, politika aktuelne vlasti se razgolitila kao u najodurnijem, uličnom striptizu kada prostitutke nude svoje „čari“.

Zaštičeni lokalni šerif Radoš Milovanović, 38 godina direktor fabrike baruta „Milan Blagojević“, a od toga je više od decenije u penziji, demonstrirao je sve načine vladanja, ucena, pritisaka na žitelje Lučana i zaposlene i glasne podrške SNS.

Zauzvrat, predsednik SNS u istoj emisiji samouvereno i otvoreno laže kako su Milovanovića na to mesto postavili dosovci, u vreme kada nisu ni postojali 1982. godine.

Otvorene laži 2

Obmanjivanje, dakle, podvale, neistina, varke, izmišljotine, nestine temelj su politike ove vlasti…

Počev od rušenja u Hercegovačkoj,  preko of-šor firmi i apartmana ministra finansija,  tetke iz Kanade, umešanosti pokojnog oca ministra odbrane u trgovinu oružjem, Jovanjice…

Pogledajte, ako imate dobar želudac, parlament!

Ti mladi, navodno pametni ljudi, umesto da ga osveže, još više su ga zaglibili jer bez imalo stida i vežbe da bar pokušaju da deluju prirodno, poput klonova deklamuju i zamuckuju isti tekst gore od dece u obdaništu.

Meta Đilas i njegov brat da bi se podmetanjem zatrpala istina o Vučiću i njegovom bratu.

Lažna paralela jer jedna braća su na vlasti a druga nisu!

Kao što se „Crnim petkom“ zatrpavaju posledice celivanja mrtvog i zaraženog patrijarha.

Parlament u kome hvalospeve dobija Olivera Zekić kao budući i bivši „zaslužni“ član REM-a, a čovek, čuven po svojim izlivima Vučića u mozak, proziva doajenku srpskog glumišta Seku Sablić jer se „usudila“ da glasno govori o onome što oseća 90 odsto ljudi, ne treba građanima a postaće balast i samom Vučiću.

To znači, po ko zna koji put, sve valja raditi ispočetka.