"Baciću te u kontejner" 1Foto: Radenko Topalović

„Hahahahahah vepar sredio azil! Al’ vidi, Marko, jednog dana ću te sresti i refleksno ubaciti u prvi kontejner tako malog i smrdljivog. To sam sebi obećao, to ti ne gine“, javna je objava Fejsbuk stranice UPT (velika slova, ćirilicom), koja se bavi iživljavanjem nad „neprijateljima Srpstva“, okačena u nedelju, a isti tastatura-naci-đubretar me je i tagovao, tako da ovu poslasticu mogu da vidim i podelim sa vama.

Zbog njega ste izvisili za kolumnu o solarnim olujama koje ovih dana besne u svemiru i drugi dan za redom morate da čitate o kriminalcima koji mi prete.

Ovom prilikom mu se zahvaljujem, jer su mi mnogi tražili primere pretnji i uvreda, a pošto sam ih poslednjih godinu dana sve redom blokirao, nisam imao puno svežih pri ruci. Zato se ovaj sam natrtio da pomogne svima u boljem razumevanju onoga što godinama supruga i ja trpimo.

Ovo je tipična „nju ejdž četnička“ „mim“ stranica, jedna od mnogih za koje se sumnja da su tesno povezane sa režimom i zajedno sa mnoštvom botova predstavljaju ključne digitalne ešalone za diskreditovanje i maltretiranje kritičara vlasti. „ubretarova“ stranica ima 1.100 pratilaca, a objava s početka teksta ima 56 „lajkova“.

Uvrede i pretnje koje su upućene Borisu Tadiću i meni, uglavnom u komentarima na društvenim mrežama, posle njegovog istupa na Dnevniku Nova S, mere se stotinama. Blokirao sam barem dvesta vucibatina koji su o nama dvojici pisali sve najodvratnije što može da vam padne na pamet.

Svako ko misli da ću uskoro da se vratim, treba opet da pročita objavu s početka teksta. Svako ko misli da se ovo može ispraviti brzo, treba da zna da takvih zlikovaca ima svuda i da je šteta, koju je režim napravio, gajeći ih, podržavajući i koordinišući ih, makar u mom slučaju, dugotrajna.

Za vlast, njihove megafone i pantljičare, moja supruga će, dok god im se dopušta da nas maltretiraju, biti „žrtva pedofila“ i neko kome su se zbog takvog zlikovačkog etiketiranja smučili Beograd i Srbija. Ona će, takođe, biti i potencijalna žrtva fizičkih napada, jer „ko zna šta su ovi u stanju da urade“, da još jednom citiram organizacije koje se bave ugroženim novinarima. Moju suprugu Srbija ne zaslužuje.

Ne vidim šta mafijaški režim može da uradi da bi se naša situacija popravila. Ne vidim ni svetlo na kraju tunela, kada je reč o padu režima, jer kada jednom banda sleti s vlasti, tek će se tada videti kakvu su rupčagu iskopali na mestu gde je nekada bila Srbija. Isto kao što, tek sa slobode, supruga i ja vidimo kakvu je rupčagu proteklih godina Srbija iskopala u nama.

Sutra kolumna o komšijskim mačkama, obećavam. Osim ako se između njih, vas i mene opet ne ispreči neki monstrum. Ono što je dobro u celom ovom užasu je činjenica da #UćutatiNećemo.

Stavovi autora u rubrici Dijalog ne odražavaju nužno uređivačku politiku Danasa.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.