Izlazimo iz Saveta Evrope! 1Foto: Radenko Topalović

Sada, kada je Kosovo na korak od ulaska u Savet Evrope, odlična je prilika da Srbija odatle izađe. Ovakav potez bio bi u potpunosti sa strateškim planom o ubrzanom povratku u devedesete, koji, čini se, podržavaju i najmoćnije zemlje Zapada.

U skladu sa spoljnom politikom koju vodi Njegova Niskost, a to su sve sama istorijska „NE“, ovo „NE“ bi zaista bilo istorijsko, pošto čak ni Rusija nije izašla iz Saveta Evrope, već je iz njega izbačena, u martu, prošle godine.

Mi ćemo da izađemo sami. Šta se nas tiče buđavi Savet Evrope i ljudska prava kojima se bavi. Imamo mi ko će da se bavi ljudskim pravima u Srbiji – evo, recimo Njegova Niskost, u svom novom podkastu „Kod kompletnog idiota“. Slušaoci će imati pravo da mu se jave, a on će imati pravo da odgovara samo na nameštena pitanja.

To je sve što o ljudskim pravima treba da znate. Njegova prava su neograničena, a vaša su u njegovoj milosti. Ne treba nam Savet Evrope da bismo se oko toga složili. Štaviše, moglo bi da se desi i da nam prave probleme, jer je njihovo poimanje ljudskih prava prilično zaostalo u odnosu na naše.

Uostalom, kud ćete lepši način za obeležavanje dvadeset godina od ulaska Srbije u Savet Evrope, od njenog izlaska iz njega. Probali smo, videli smo da ne ide. Potpuno se razlikujemo i sada, posle najnovijeg duplog pasa tandema Njegova Niskost – Kurti, koji se završio Kosovom u SE, idealan je trenutak da odatle zbrišemo.

Jednom kada izađemo iz Saveta Evrope, treba se pripremiti za izlazak iz OEBS, a naročito iz Interpola, pošto nam i jedna i druga organizacija prave probleme u brzom povratku u devedesete, svaka na svoj način. Šta će nama međunarodna bezbednosna i policijska saradnja, sasvim je dovoljno što sarađujemo sami sa sobom. Svoju spoljnu politiku krunisaćemo demonstrativnim napuštanjem UN.

Šta nam je falilo devedesetih, kada nismo bili članica ničega. Živeli smo i radili po svojim pravilima, tačnije po pravilima Balkanskog Kasapina, a možete računati na to da će pravila Njegove Niskosti, u najmanju ruku, biti usklađena sa ovim pravilima, ako ne i poboljšana.

Ne razmišljate ni o čemu, jer ničega i nema, odustanete od svake perspektive, jer nema ni nje i samo se prepustite.

Ako baš hoćete nešto da radite, moći ćete da učestvujete u organizovanom kriminalu na nivou „naroda i države“, nemojte slučajno da propustite taj voz, kada najpoznatiji srpski podkaster sedne u njegovu lokomotivu. Pošto je odigran dupli pas sa Kurtijem, u vidu srpskog bojkota izbora na severu Kosova, uz savet „Budite okupirani, vaši čukununuci će dočekati slobodu“, Njegova Niskost je pokazala da sa pravim partnerom može da isporuči sve.

U zamenu za to, Srbija će biti nagrađena onim što i vlast i raja najviše vole – potpunom izolacijom. Srbija neće igrati po vašim pravilima, već po svojim, tačnije, po Njegovim.

Stavovi autora u rubrici Dijalog ne odražavaju nužno uređivačku politiku Danasa.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari