Obezbeđeni panciri za najmlađe 1Foto: Radenko Topalović

Njegova Niskost i ProlupAna održali su, umesto nezaboravne, zaboravnu konferenciju za štampu, prekjuče ili juče, ne sećam se više.

Toliko je jadno bilo njihovo obraćanje javnosti, da se može reći kako nije bilo laži makar u vezi s tim da će biti istorijsko – otišlo je pravo u istoriju.

A ja sam oduvek voleo istoriju. Nju sam hteo i da upišem posle srednje, ali sam pod pritiskom najbliže familije („Sa pravima možeš da postaneš bilo šta, a istorijom se bavi iz hobija“), upisao prava i postao svašta, a istorijom se bavim iz hobija.

Hajde, stoga, da proučimo šta se od zajedničkog istorijskog obraćanja Njegove Niskosti i ProlupAne očekivalo, a šta smo dobili.

Ne može se reći da smo očekivali da ispune zahteve protesta, imajući u vidu da nijedan formalan zahtev protesta do sad nije ispunjen.

Ne može se reći da smo očekivali i ispunjenje neformalnog zahteva protesta, ostavke Njegove Niskosti, jer pre će Beograd da postane funkcionalan i lep nego što će taj podneti ostavku.

Može se, možda, reći, da smo očekivali nove izbore, može se, čak, reći da smo to i dobili, ali nemojmo se zavaravati. Setite se sa kakvim lažovima i probisvetima imamo posla.

Dobili smo isto što smo dobili i kad nam je Njegova Niskost podarila aktuelnu vladu, pa rekla da je ta vlada biti oročena na neko vreme.

Dobili smo, dakle, laž. Ovog puta laž veli da će, parafraziraću govornike, izvesno biti prevremenih parlamentarnih izbora.

ProlupAna, koja je specijalno za ovu priliku promenila nadimak u UplakAna, izjavila je da je ona uvek spremna da podnese ostavku, kako neće niko sa strane (osim Njegove Niskosti) određivati sastav njene vlade, bla bla bla i eto, toliko od nje.

Njegova Niskost je, potom, rekla da se svaka politička kriza rešava na (nameštenim) izborima (sa unapred poznatim pobednikom), ali je pre UplakAnine ostavke, pozvao opoziciju na razgovore, u nadi da ovo može dovesti do raskola u opoziciji.

Onda je seo u nevidljivi helikopter i počeo da baca pare, jeeej!

Predsednik nam opet baca lovu, koju ćemo morati da vratimo sa kamatom, uraa! Ovog puta ne baš svima nama.

Imajući u vidu da se pod hitno morao ušlihtati maloletnim licima koja će do dodele novca preživeti njegovu vlast, odlučio je da pokloni po deset soma majkama osoba mlađih od 17 godina.

Ovo je dobra odluka, pošto za ove pare mogu da se kupe dva polovna pancira od kevlara, jedan za prepodnevnu, drugi za popodnevnu smenu.

Onda je prešao na tuširanje penzionera (novcem, a ne onim što je vama palo na pamet, sram vas bilo).

Ko preživi dugo toplo leto, čeka ga uvećanje penzija za 5.5 posto, ko preživi predugu 2023, dobiće uvećanje od još 14.6 odsto!

Kad se sve sabere i oduzme, Njegova Niskost je zaključila da su građani Srbije i dalje na prodaju, pa je krenula u šoping.

Da li ste na prodaju?

Stavovi autora u rubrici Dijalog ne odražavaju nužno uređivačku politiku Danasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari