Popis 1Foto: Miroslav Dragojević

Tek što se jedna satanistička pakost završila (Evroprajd 2022), iza ćoška vreba nova – popis! Dokaz da se naš narod na vreme pripremio za borbu s popisom je to što sam za popis saznao tako što sam najpre čuo za bojkot popisa.

Mrzelo me da istražujem ko poziva na bojkot, nema tu šta da se istražuje. Sve je jasno. Satanisti hoće vaše podatke da bi ih darivali đavolu. Kada se vaš JMBG podeli sa 666, dobija se broj koji, podeljen sa 666, daje broj koji će vas, kada ga popisivač naglas ponovi 666 puta, strpati pravo u ludnicu. Dakle, u startu znate da je vaš razum u milosti popisivača.

Nemojte da vas lažu da se popis organizuje zbog puke statistike, organizuje se da bi đavo saznao sve o vama i to iz vaših usta. Takav je ritual.

Satana hoće da mu lično kažete gde živite, koliko vas tu živi, koliko vam je godina, koje ste veroispovesti (na ovo pitanje ne morate da odgovorite, jer đavola baš briga, kad se jednom odazovete popisu, nema te veroispovesti koje vas može spasiti) i ne znam šta još propituju na popisu, ja mu se redovno odazivam, pošto s vragom tikve sadim.

Ne, bez zezanja sad (šalim se, ovo dosad je bilo sve samo ne zezanje, ali nemojte nikome da kažete), šta je poenta popisa, a šta bojkota popisa? Čini se da je ovogodišnji popis očajnički pokušaj banana-države da dozna ko su sve vlasnici nekretnina u Srbiji i na taj način nekako pohvata konce u opštem rasulu koje na tom polju vlada.

To mi je kazala ptičica sa grane, a ja sam njoj odgovorio da će vlasnici najvećeg broja nekretnina u Srbiji popisivače oterati u tri lepe, zalupiti im slušalicu, izvaditi pištolj kad im dođu na vrata, urlati „Jel znaš ti ko sam ja“, tako da je velika verovatnoća da će predstojeći popis biti krunski dokaz našeg društvenog, političkog, ekonomskog i psihološkog fijaska.

Da li iko normalan misli da je u zemlji odbeglih, iseljenih, siromašnih, izludelih i korumpiranih moguće izvršiti popis koji će dati iole upotrebljive rezultate. Gledajući Zadrugu, Srbin je naučio da nikome i ničemu ne treba verovati, a posebno popisivaču. Lagaće masno iz čistog inata ako treba, jer kad muka pritisne, čak i formalnost kakva bi popis trebalo da bude postaje ljuti neprijatelj malog čoveka.

Na svu muku da vam dajem i svoje podatke?! Pa, imate ih u svojim paralelnim biračkim spiskovima! Sve imate! Još samo dušu da mi uzmete, pa da se obesim „o ovaj luster ovde!“ Vidite, ja sam pokušao, ali obrni okreni, opet dođosmo do uzimanja duše. Tako to ide u zemlji kojom vlada nečastivi.

Jedina osoba od poverenja običnog čoveka je predsednik i poslednja šansa da popis uspe jeste da on uzme stvar u svoje ruke i krene lično, od stana do stana, od Horgoša do Preševa, da nas sve popiše.

Ukoliko je bojkot popisa neki oblik građanske neposlušnosti, mogu samo da zaključim – glup vam oblik.

Stavovi autora u rubrici Dijalog ne odražavaju nužno uređivačku politiku Danasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari