Srećna Nova 2025. 1Foto: Radenko Topalović

Izuzetno poštovane građanke i ništa manje poštovani građani, Vlada Srbije, na čelu sa gospodinom Vučićem i gospođom Čale, donela je odluku o rebalansu 2023. godine i njenom završetku poslednjeg dana septembra.

Uredbom Vlade, a po preporuci Ministarstva za datume i druga pitanja, na čijem je čelu gospodin Vučić, ukida se 2023, preskače 2024. i počinje 2025. godina.

Prvi oktobar 2023. menja se prvim januarom, 2025. Pošto početak 2025. pada u nedelju, ponedeljak, drugi januar, 2025. biće neradan. Prema istoj Uredbi Božić se pomera na peti mart, iz razumljivih razloga. U obrazloženju ovakve odluke stoji da je 2023. godina uveliko iscrpla svoje istorijske kapacitete, što zahteva njeno hitno ukidanje i zamenu novom godinom.

Imajući u vidu da je već „briselski“ sporazum bio dovoljno istorijski za jednu normalnu zemlju, Vlada je htela da ukine 2023. već posle „ohridskog“ sporazuma, ali je nerazumevanje i otpor primitivne javnosti bio očekivan, pa je vlast, u nadi da 2023. neće u svom nastavku više biti tako istorijska, odlučila da pritegne kaiš i nekako izgura godinu do njenog opšteprihvaćenog završetka.

Zbog zavere velikih sila i stranih obaveštajnih službi, svi znate šta se dogodilo u maju, a zatim i u septembru, pa je Vlada bila prinuđena da donese odluku iz dispozitiva. Jednostavno, previše je bilo istorije za jednu srpsku godinu. Ma šta jednu, za dve godine i stoga prelazimo odmah na 2025, godinu u kojoj će Srbija biti prva i najbolja u svemu, pre svega zato što će 2025. doći godinu i tri meseca ranije u odnosu na zaostali svet.

Zahvaljujući Vladi Srbije izgledaćete godinu i tri meseca mlađe u odnosu na to koliko ste stari, a moći ćete da se hvalite unucima, dobro, unuke teško da ćete dočekati, deci, ili komšijskoj deci, eto, kako ste godinu i tri meseca radili i vikendom i praznicima, bez odmora, što znači da ćete, naviknuti na ovakav udarnički ritam, tako moći da nastavite i u 2025. godini.

A sada, ono najvažnije. Novogodišnji ukrasi su se već pojavili u trgovinskim lancima, a sa natpisom „bolja cena“ moći ćete da kupite: plastičnu jelku visine 30 cm kineske proizvodnje, po ceni od 299.99 (bila je 249.99); novogodišnju ukrasnu kuglu kineske prozivodnje, po ceni od 69.99 (bila je 99.99); vrh za jelku (koju ćete iseći u šumi sopstevnim resursima) sa likom predsednika Vučića, severnokorejske proizvodnje, po ceni od 1999.99 (ranije nije bila u ponudi).

Posedovanje ovakvog vrha za jelku je, poput pretplate za RTS i Infostana, obavezno za svako punoletno lice. Ko ne kupi vrh za jelku, kazniće se novčano u iznosu od 150.000 dinara. Na prvi pogled, čini se da su cene više nego što su bile, ali kad se uračuna inflacija u 2024, one su zapravo dosta niže. Drage građanke i građani, želimo vam srećnu i uspešnu, zahvaljujući sankcijama i vizama, samo našu, novu 2025.

Stavovi autora u rubrici Dijalog ne odražavaju nužno uređivačku politiku Danasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari