Zatrpavanje srušenog aviona 1Foto: Miroslav Dragojević

Ukrajinski avion, koji je sa ukrajinskom posadom i nepoznatim tovarom poleteo iz Niša ka „Bangladešu“, tetki lek da odnese, srušio se kraj Kavale, u Grčkoj.

Toliko je ovaj avion bio golem da je režim počeo panično da ga zatrpava vanrednim vestima i manijačkim spinovima, samo da se vojna trgovina sa Ukrajinom, koju inače pozdravljam, a s kojom smo se na tako brutalan način upoznali, što pre zaboravi.

Ko zna koliko je ukrajinskih aviona letelo za „Bangladeš“ do sada, samo je ovaj prvi koji smo primetili. Evo, slušao sam pevanje Jovane Jeremić pola sata, kako bih broj sivih ćelija smanjio na minimum, međutim i kad mi je IQ spao na 35, nisam mogao da popušim bajku, kako usred opšteg rata sa Rusijom, Ukrajina Bangladešu prodaje naše, umalo da napišem „školske mine“, ali napisaću „vojnu opremu“.

Dobro, kapiram da je vojna trgovina sa Ukrajinom u suprotnosti sa medijskom taktikom režima, koji glumi kako sedi na dve stolice, ali zapravo sedi na jednoj, još otkako su Amerikanci u decembru počeli da izbacuju spiskove za sankcije i crne liste, pune Vučićevih pajtosa. Zato ću se na ovom mestu napraviti blesav i na taj način pomoći režimu da prikrije kako fantomska kompanija, koja je počela od nule, a za dve godine namlatila 55 miliona evra, „nešto“ radi s Ukrajincima.

Jeste videli kako Vučiću nisu dali da ode na izlet u Jasenovac? A? Žasu. Konzilijumi stručnjaka dovučeni su po vrućini pred televizijske kamere da nas podstreknu da mrzimo Hrvate, a premijerka je u svom glupilu otišla toliko daleko da je isprozivala bivšeg predsednika Tadića što nikada nije otišao u Jasenovac, čime je, parafraziraću, podržao ustaški režim. Tadić je, kao za vraga, 2011. bio u zvaničnoj poseti Jadovnu, gde su mu ustaše ubile dedu. Jasenovac ili Jadovno, sećanje na avion polako bledi.

Da zaboravimo ne samo ukrajinski avion, već i svoj JMBG, postarao se Aleksandar Vulin, koji je sto godina posle vatrenog okršaja u Makovoj sedmici (jedno lice ubijeno, osmoro ranjeno, jedno uhapšeno) došao sa kaznenom ekspedicijom u Suboticu i priredio nam spektakl dostojan „Salaša u Malom Ritu“.

Nabijeni u gomilu, na livadi bez hlada, na kolenima kleče migranti a her Vulin ih šicerovski obilazi i samo fali da počne da ih izdvaja iz gomile i šalje na streljanje. Odlazeći ministar je defilujući graktao kako neće nikakav azijski ološ naoružan šetati Srbijom (osim onih koji su u dilu s policijom). U ovoj groteski tri stvari su dobre: 1) niko nije streljan, 2) Vulinu na isteku funkcije sve se prašta i 3) azerbejdžanski avion vam je izbrisan iz sećanja. Ili turkmenistanski, zaboravio sam. Svakako je leteo za Kambodžu. A srušio se u Egiptu.

Za one sa najtvrđim pamćenjem, prekjuče je TV tragediju, po sopstvenom tekstu i u sopstvenoj režiji, izvela i jasenovačka žrtva lično. Misija uspela. Estonski avioni ponovo mogu da lete.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.