MZ mora pasti! 1Foto: Luca Marziale / Danas

Slagali se ili ne, i koliko god nam to bilo teško da priznamo, ali Srbija se nalazi pod okupacijom Srpske napredne stranke i Prvorođenog, lično.

Još jedan dokaz za ovako smelu tvrdnju su izbori za mesne zajednice širom Srbije koji su organizovani proteklih nedelja.

Prosto je zapanjujuća ideja i želja Prvorođenog da bude gospodar svega u Srbiji.

Čak i ovi građanski, a ne partijski izbori, moraju da budu dobijeni sa „nulom“.

Samo se taj rezultat računa. Neretko se dešava da samo SNS zna kada se oni odigravaju, niko drugi. Kompletna mašinerija prinude, pritiska i sile se koristi i za realizaciju projekta – Mesna zajednica mora pasti!

Bez obzira na to, desi se negde neki propust i izgube neko mesto, ili možda i neku mesnu zajednicu, što ih naročito iznervira.

Neuspeh se ne prašta nikome i zato se i za ove izbore koristi mio lik Prvorođenog. Bez njega ne mogu ni oni da proteknu.

Da se radi o ozbiljnoj stvari govori i činjenica da je na dan izbora za mesne zajednice u Novom Sadu i Drugorođeni, mlađi brat Prvorođenog, morao da se pomeri sa svoje udobne pozicije, zasuče rukave i odradi svoj deo posla koje ima kao član Izvršnog i Glavnog odbora SNS. Nema povlašćenih i privilegovanih.

Kao što je bilo kod Šešelja, svi moraju da rade sve.

Od lepljenja plakata do prinude i prisile, ako zatreba.

Tako je i Drugorođeni, zajedno sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem, obilazio biračka mesta i lokalne odbore i dao svoj doprinos u borbi da se njegov rođeni brat zadrži na vlasti gde god da se nalazi i jedan jedini naprednjak.

To što je i Drugorođeni aktivno učestvovao u borbi za Prvorođenog pokazuje koliko je naprednjacima sve važno – od mesne zajednice do predsednika.

Nema izuzetaka. Ni kućni saveti nisu prepušteni slučaju, ali to je već neka druga tema. Zašto izbori za mesne zajednice nisu zanimljive ostalim učesnicima političkog života, zanimljivo je pitanje.

Ni to im, međutim, nije upalilo.

Informacije sa terena govore da su se malo okliznuli u centralnim gradskim mesnim zajednicama.

Drugorođeni im nije pomogao i to je dobar znak. Okupatori za sada ćute, a ćutanje je znak da su negde izgubili.

Na tim izborima se ne pojavljuju, pored bojkot opozicije, ni stranke koje su deo koalicione vlasti – SPS, SPAS, Pokret socijalista, braća Karić…

Ko zna, možda poštuju slovo zakona koje opominje da su to građanski izbori, a to što na njima učestvuju naprednjaci, to je drugi padež, jer šta je dozvoljeno Jupiteru nije i volu.

Izbori za mesnu zajednicu su pokazna vežba za predstojeće predsedničke, parlamentarne i beogradske.

Treniraju, i to više nego pošteno.

Tu su paketi koji idu uz okupatorsko organizovanje izlaženja na glasanje, tu su i kontrolori izlaznosti koji proveravaju ko je evidentiran, a još nije glasao.

Nikako ne treba da se zaborave ni naprednjački selebritiji koji svojim prisustvom daju posebnu draž ovim izborima.

Na kraju su tu i razni likovi koji su zamenili one Veljine, koji više nisu aktuelni.

To su oni sa širokim vratovima i razbacanim ramenima koji su zaduženi da iz besnih džipova kontrolišu izborni proces.

I sada dolazimo do suštinskog pitanja.

Kako opozicija misli da pobedi na predstojećim izborima, barem na beogradskim, kada okupatori ni mesne zajednice ne prepuštaju slučaju, a kamoli da izgube Beograd?

Ili još gore, da izađu na izbore, izgube, a onda se sete da su izbori neregularni, pokradeni i šta sve ne još, i odbiju da rade u parlamentu.

Gospodo draga iz srpske opozicije, vi koji to stvarno jeste, ne mislite li da je krajnje vreme da se uozbiljite i da zauzmete neke čvrste stavove i politiku?

Ovo vam je poslednja prilika da se uozbiljite.

Ako ne ukapirate da sami ne možete mnogo toga da uradite, onda ne znam šta još treba da se desi. Pojaviće se neki Beli Preletačevići, neki ekolozi, neki ravnozemljaši i oduvaće vas sa političke scene.

Srbiji je potrebno da se dese neki Krivokapići i Abazovići, zajedno sa vama.

To mora da uradite i da stavite tačku na umišljenost da ste veliki i bitni. Sve je manje ljudi u Srbiji koji su spremni da glasaju za cenzus, a sve više onih koji žele da pobede. Taj momentum vi morate da shvatite i da ga uhvatite.

Ovo zlo je mnogo veće od svih nas zajedno, ali je nemoćno pred prvom ozbiljnom preprekom. Ta prepreka treba da budemo mi i da zajedničkim snagama pošaljemo u političku prošlost i Prvorođenog, i Drugorođenog, i sve ostale.

#izVucicemose

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.