Psihijatri, zašto ćutite? 1

Ako poslednje obraćanje Prvorođenog na sednici glavnog odbora SNS koje je prenošeno na nekoliko televizija nije za hitno hospitalizovanje dotičnog, onda stvarno nismo svesni situacije u kojoj se nalazimo.

Čak i pod pretpostavkom da smo mi svi ludi, a vi svi pametni, kako nas uveliko podeliste, i nama ludima je potrebno neko pojašnjenje akutnog ponašanja našeg predsednika. Zašto smo lišeni dijagnostikovanja očigledne i više puta dokazane anomalije? Zar ne postoji u Srbiji ni jedan jedini psihijatar koji bi stiso petlju i saopštio naciji o čemu se radi? Zašto ćutite, što ne progovorite?

Ako vama psihijatrima nije jasno o čemu se radi, onda smo stvarno pukli svi zajedno. Zar niste položili Hipokratovu zakletvu koja vam nalaže da morate da pružite pomoć svakome kome je ona neophodna? Narod Srbije je bez ikakvog predaha izložen više nego histeričnom svakodnevnom obraćanju Prvorođenog. Statistika kaže čak 30 minuta dnevno je na TV ekranima. Od prostačkog urlikanja, do fenomenalnog oduševljenja zbog skandiranja, od „lopuže jedne“ do „daćemo im sve“ i sve to praćeno fanatizmom prisutnih govori, barem nama, mnogo toga.

Dokazana kukavica od čoveka, ne preza ni od čega. Ne sme da se pojavi pred nezgodnim pitanjem, a napada i vređa kao najobičniji kočijaš, iako je na funkciji predsednika Srbije. O nekom TV duelu ne sme ni da pomisli, jer bi nastala panika najširih razmera. Za njega se prave posebne emisije kao izgovor za rad konkurencije. Ne postoji predsednik ijedne države na svetu koji je za nekoliko meseci prikazivanja neke emisije čak četiri puta bio u njoj, i to sam. Ili je kukavičluk, ili opčinjenost samim sobom, ili je u pitanju kombinacija.

Kada se sve to izmeša, i još pojača nedvosmislenim lažima koje se, najpre saopšte na Glavnom odboru, a zatim pojasne na Pinku, očigledno je da je lečenje potrebno. Kada je već o lažima, samo jako bolestan čovek može da kaže kako su njih, naprednjake, napadali motornim testerama i sekirama!? Normalan čovek pred spavanje broji ovce, a Prvorođeni testere i sekire.

Niko nikoga nije napo testerom. Bila je u pitanju električna testera koju su Miljan i Minja iz PUF-a doneli na protest kao zafrkanciju zbog toga što ovi tvoji nerasti posekoše sve drveće po Beogradu. Što bi rekao dr Nebojša – maketica. Sekire niko nije video. Videli smo toalet papir, a zna se čemu on služi – ne da napadne i ubije, već da očisti. Ali i te i takve slike se pojavljuju u njegovoj glavi.

Rekao je Prvorođeni da Zapad hoće da se lopuže vrate na vlast. Još jedna laž u nizu. Da Zapad želi Đilasa i kompaniju na vlasti, odavno bi Prvorođeni kod mame i tate spremao punjene lignje u Jajincima. Taj Zapad želi tebe na vlasti, jer si obećao da ćeš na zlatnoj tacni da isporučiš Kosovo, pošto garnitura pre tebe to nije htela, ili smela da uradi. Taj Zapad ubeđuje opoziciju da ti ne smeta u tom divelirisanju, i ubeđuje ih da izađu na izbore, jer bojkotom smetaju u realizaciji tog domaćeg zadatka.

Rekao je Prvorođeni da je danas Kosovo manje nezavisno nego što je bio pre njega. Kakvu korist imaju Srbi na Kosovu i Metohiji od toga što su Togo i Palau povukli priznanje Kosova? Za vreme bivše vlasti, Srbi su na Kosovu birali vlast u svojim lokalnim samoupravama na srpskim lokalnim izborima, a danas na izbore izlaze kada ih raspiše predsednik Kosova. Ako je ova činjenica dokaz da je Kosovo danas manje nezavisno nego za vreme Tadića, eto još jednog dokaza da je pomoć medicine više nego potrebna. Čovek ima totalni haos u glavi.

I mogli bismo ovako u nedogled. Laži, uvrede, pretnje, oduševljenje, Sopot i Brioni, post babavanganski pozivi… To je naša realnost koju živimo, i to sve zbog jednog čoveka koji je toliko željan pažnje i ljubavi da je pitanje šta mu se dešavalo u detinjstvu. Možda je to uzrok svega ovoga, možda neuzvraćena ljubav, možda laži kojima je ni kriv, ni dužan bio okružen.

Najpre zbog njega samog, potrebno je dovesti stanje u normalu. Zaboraviće ljudi bivšu vlast, prestaće i srpska opozicija da ga nervira, a šta će se onda desiti? Neće se on prepustiti nirvani, moraće neko drugi da bude lopuža, prevarant, secikesa, kreten. Naći će on svog Trockog, Buharina, Ježova. Beriju već ima. Tada će već, verovatno biti kasno sve one koji će ovo ludilo da prežive. To ludilo, ta njegova pokretačka snaga, ta patologija koja mu daje energiju, neće se završiti sa Đilasom i ekipom. Ona će nastaviti da se širi i razvija. Postaće normalnost, a normalni će uveliko živeti svoju nenormalnost nemoćni pred ludilom kojim su okruženi.

#izVucicemose

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.