Antivakcinalna kampanja deo je ukupne propagande protiv Evrope, Amerike, modernizacije, sloboda, zdravog razuma. Milošević je izazvao NATO intervenciju samo kako bi trajno kontaminirao društvo nezadovoljno neuspehom zločinačkog poduhvata, i posledicama, umesto idejama jedne

neetične, luzerske i štetne politike. Pod Tadićem i Idolima Srbija je bila u rangu Pakistana s najizraženijim antiamerikanizmom. Antizapadnu patologiju su nakon 2000. razvijali mafijaški novinari, lobisti ratnih zločinaca, advertajzing agencije i neodgovorni lideri. Da budemo Pakistan? O tome je potrebno da donesemo jasnu političku odluku.

Štetna je zamena teza, da je ministar Lončar odgovoran za antivakcinalnu kampanju. Trebalo je da odlučnije podrži usamljene glasove struke. Ali nije posao ministra zdravlja, da rukovodi medijima. Skrivili su oni koji stvarno uređuju RTS, Novosti, Politiku, Pink i medijsku zaostavštinu Tijanića i Zemunskog klana. Nejasno je, da li će SNS žrtvovati Lončara, koji je glas razuma u vladi, umesto da se preispita medijska mašinerija koja možda ne uteruje nove glasove, ali se njenim manipulacijama održavaju uspostavljeni politički odnosi. Verovatno će se i ova afera zatrpati novim stupidarijama. Ako je sve iz prethodnih rečenica kontradiktorno, apsurdna je kolotečina koja uporno uništava naše živote. I Lončarev, i Vučićev, mada ne mislim na obojeni scenario nego na opšta osećanja neuspeha i besmisla.