Manje od pameti 1Foto: Ana Blažić Pavlović

Polovina protiv vakcina, manje od desetine za NATO, manje od polovine za EU, to su stvarne razmere rasuđivanja i politike.

Politika zasnovana na naučnom znanju i integraciji s civilizovanim evropskim svetom proterana je na onu stranu zdravog razuma, ako je tačno da normalnost diktira većina. Američki ambasador zato može mirno da čestita NATO nedelji na kojoj je ključni govornik Dačić.

Logika ovdašnje normalnosti implicira da se u NATO ulazi pripadnošću Varšavskom paktu koji Srbija gura kao egipatska skarabeja sopstvenu fekaliju. Istom, moskovskom prečicom, Tramp je postao američki predsednik.

Videćemo kako će njegov diplomata reagovati u istom Beogradu koji se priprema da na pet miliona fanova Vučića i Đilasa testira vakcinu verovatno iz iste laboratorije koja je stvarno, ili simbolički, zaustavila život na planeti.

Lideri su ipak prolazni, i nadam se da ćemo uskoro videti leđa i Trampu i njihovim diplomatama, ali vlast ostaje u ruskoj i kineskoj ambasadi.

Tadić i njegova propaganda objašnjavali su da je kriza 2008. naša razvojna šansa, Vučić i njegova propaganda izbegavaju pitanje, koje u stvari niko ne postavlja, zašto Srbija od potpisivanja SPP-a, iste 2008, nije postala članica EU.

Naravno, pitanje koje je u tom smislu načeto odnosi se na pakete finansijske pomoći, poklona i pozajmica.

Vučić je objasnio da će se na nas preliti ekonomski oporavak EU.

Već se zaboravilo da je odbio da uđe u aranžman sa MMF-om koji podrazumeva reviziju poslovanja javnih preduzeća i, naročito, crnih budžetskih fondova, ali su finansije providna ljuštura svih naših sistemskih problema.

Kretenizacija javnosti, u kontinuitetu propagandnih mašinerija Koštunice, Tadića, Đilasa i Vučića, stvorila je većinsko uverenje da institucije i društvene odnose možemo urediti sopstvenim snagama.

Opozicioni propagandisti ponavljaju mantre o „otetoj državi“, kao da istu državu nisu otimali svi od Koštunice do Vučića držeći nas u izolaciji od Evrope i suseda.

Mađarski premijer je burno reagovao na nespremnost holandskog premijera da se bezuslovno finansiraju režimi otpali od evropskih načela sloboda i prava, pa su zato i bankrotirali.

Odnos EU i Mađarske je podsećanje da je proces uređenja one Evrope koja je zaostajala pod sovjetskom dominacijom, a prethodno i u dugom trajanju feudalizma, delimično reverzibilan.

Savamala, koja je 2016. postala prekretnica ne samo u satiranju institucija nego i u odluci vrha da se definitivno okrene zločinačkim režimima na evropskom i azijskom istoku, bila je moguća jer Srbija nije uspela da uđe u EU i NATO.

Ali su o tome ćutali i oni koji su tada, ispravno, digli pobunu zbog Savamale, a ćute i danas.

Meru koju nam ne nametne Vučić udari nam Đilas, i to je naš mentalni, ne samo politički prostor, i zato je polovina protiv vakcina, manje od desetine za NATO, manje od polovine za EU, zato smo nesrećni i neuspešni.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

26 reagovanja na “Manje od pameti”

    • Od sreće svakako. Profesor opet hiruški precizno.Po mozgu pa
      što i đe izdere

      • Cuj profesor? Mozda „profesor“.Proveri: Samardzic Nikola; baza podataka Scopus, broj citata 22, h-index 2; baza podataka google scholar, broj citata 64, h-index 4. Redovni profesor na naboljem univerzitetu u zemlji? Samo u Srbiji!

  1. Po ovome ce se snimiti film“Balkanski Spijun II“ sa replikom „KGB snajka,KGB“.Sramote koje psihopate nam uce decu i da je ovo normalna zemlja neko bi na njemu mogao da napise doktorsku disertaciju.

  2. Za pomoć profesoru pošaljite SMS. Ne štedite. Bolest je uzela maha, neophodna je hitna intervencija.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.