– Kuku, šta nam uradiii – ječao je Predsednik, stiskajući rukama glavu.

– Predsedniče, šta vam je?! Jel Vam dobro? – Ministar je bio potpuno zbunjen – Šta se desilo?!.

– Šta si nam uradio, nesrećni čoveče! – i dalje je ječao predsednik – Zašto si se, kukavče, prijavio u vojsku?!

– A to! Pa ovaj… kako da kažem… – počeo je da muca Ministar.

– S obzirom da sam… mislim… ministar odbrane… a nisam kad je trebalo… služio vojsku…i nemam baš nikakvog iskustva i znanja … iz te oblasti…nešto sam pomislio… da je možda… red..

– Kakav crni red! – razjario se Presednik. – Kakav red, idiote! Vidi šta si nam sad napravio!?

– Ovaj…- mucao je Ministar odbrane- …ja zaista ne znam… šta..sam napravio?

Predsednik se ponovo uhvatio za glavu.

– Ti ne shvataš šta si uradio…jer si idiot! Pa kako si smeo da ideš u vojsku a da mene ne pitaš!?

– Ovaj…- znojio se Ministar – ja sam samo mislio…

– Ama nisi mislio!!! – zaurlao je Predsednik – Ti nisi mislio! Ti si idiot! I pogledaj šta si nam napravio! Evo…javio mi se Ministar spoljnih poslova… sad mora hitno na časove engleskog, na seminar iz diplomatije i na kurs bontona… Ministar policije mora da završi bilo kakav fakultet bezbednosti i da se zaposli u policiji zbog radnog staža u struci… Ministarka građevine i saobraćaja mora da završi Građevinski ili Saobraćajni fakultet…Ministar zdravlja mora na poligraf.. Shvataš li da je cela vlada na kolektivnim obukama , edukacijama ,praksama i proverama , da bi Ministri bili adekvatni za svoje resore…. I sve to zbog tebe! Čak i direktor BIA, ni kriv ni dužan, mora da upiše neku školu.. bilo kakvu..

– Strašno mi je žao – Ministar je bio na ivici suza – Ja sam samo želeo da što kompetentnije obavljam svoj posao… Ali ako smatrate da sam pogrešio..ja vam nudim svoju ostavku..

– Kasno je! – zaurlao je Predsednik. – Nema ko ni da ti usvoji ostavku! Eno Premijerka već na putu za neki ozbiljniji međunarodni fakultet i na terapiji za izražavanje svoga mišljenja…

A ja ne znam gde ću pre…Treba prvo da se negde zaposlim…da bih imao bilo kakav radni staž… pa onda po edukacijama, seminarima, obukama… neću moći da dignem glave od učenja… nPa neki pregledi, grupne i individualne terapije… Eeee… Šta nam napravi…