Bane Bumbar je odavno postao čovek sa velikim S. Uške je ostao Uške. Miki Rubiroza je otišao. Tale se učlanio.

Tog ponedeljka, u najstarijem dnevnom listu na Balkanu opevanog kao dan kada je predsednik Srbije Slobodan Milošević primio delegaciju italijanskih i grčkih telekomunikacionih kompanija, „Bolji život“ je repriziran tek četvrti put, a generalni sekretar Srpske radikalne stranke, Aleksandar Vučić, teglio je gajbe po Otadžbinskoj upravi.

Tog 9. juna 1997. obelodanjeno je da, prema anketi o profesionalnoj orijentaciji učenika osmih razreda osnovne škole, najpopularnije zanimanje u Srbiji je milicioner.

Predsednik Zemuna i književnik na glasu, Vojislav Šešelj, skicirao je prvu glavu budućeg bestselera „Engleski pederski isprdak Toni Bler“ ne sluteći da će glavni junak, osamnaest godina kasnije, postati savetnik vlade premijera Aleksandra Vučića.

Dragica Nikolić, supruga, majka i članica ULUS-a, tog 9. juna je završila goblen „Konji na pojilu“ i sa velikim uspehom počela mozaik „Suze Svete Paraskeve“.

Maho Omerović s pitralona prešao na pino silvestre.

I Maja Gojković prešla.

Tog ponedeljka, 9. juna 1997. Nebojša Krstić je napustio Idole i opredelio se za Botove, zajedno sa Dragomirom Anđelkovićem, Milomirom Marićem, Željkom Cvijanovićem, Željkom Mitrovićem, Draganom J. Vučićevićem Dejanom Vukom Stankovićem i ostalim pratećim vokalima.

Uprkos svemu, tog ponedeljka, 9. juna 1997. godine izašao je prvi broj dnevnog lista Danas.