(gong) Danas je tačno 14. jul 2018. godine. Na današnji dan godine 1789. pobunjeni pariski sankilotarijat zauzeo zloglasnu tvrđavu Bastilju.

To tamo, onda. A ovde, posle…

27. MART

Bolje rat nego pakt!

U nikad pokorenom Beogradu je ustao slobodarski srpski narod protiv pakta i – pobedio.

Za deset dana je došao 6. april 1941.

9. MART

Juriš, junaci!

Svi, svi, svi!

U slobodarskom Beogradu ustao je nikad pokoreni srpski narod, popeo se na balkon Narodnog pozorišta i nezadrživo pohrlio ka budućoj koaliciji.

Za osam godina došao je 24. mart 1999.

5. OKTOBAR

Na Beograd!

U slobodarskom Čačku ustao je nikad pokoreni čačanski narod i, sa nikad pokorenim Užičanima, Kragujevčanima, Nišlijama, Novosađanima, Ariljcima, krenuo u oslobađanje vekovnih ognjišta i skupštinskog mobilijara.

Posle dvanaest godina, 11. juna 2012. Tomislav Nikolić je položio svečanu zakletvu i postao predsednik Srbije.

27. SEPTEMBAR

Ua šeik!

Nikad pokoreni Dorćol listom je ustao protiv šeika Muhameda bin Zajeda i Beograda na vodi. Slogan ustanka bio je „Ua, Vučić“, odaziv je bio „Cvrc!“

Posle šest meseci došao je 25. april 2016.

11. MAJ

Ua, fantomi!

Slobodarska Savamala ustala je protiv kompletnih idiota i njihovog orgijanja u Hercegovačkoj ulici u noći parlamentarnih izbora 24. aprila 2016. Misao vodilja ustanka bila je „Ua, Vučić“, a promptni odgovor „Cvrc, cvrc“.

Posle godinu dana osvanuo je 31. maj.

31. MAJ

Ua, diktatura!

Junačka i nikad pokorena Čubura ustala se protiv diktatora, njegovih milih i dragih, kumova, komšija i prijatelja. Ideja oko koje su se ustanici okupili bila je „Ua, Vučić!“. A otpozdrav „C-v-r-r-r-r-r-r-c“.

Nastavlja se… Čim pojeftini gorivo.