Vreme sporta i razonode 1

CITIUS, ALTIUS, FORTIUS.

Hleba i igara.

(MOK)

Srbija do Tokija. A u Tokiju – XXXII Letnje olimpijske igre. A na Igrama – Novak Đoković.

Ceo Srpski svet danonoćno sedi ispred malih ekrana svojih televizijskih prijemnika i ne ispušta reket iz ruku. Oštar ritern, dvoručni forhend, pasingšot, slajs, volej… Kakve trule kobile, tutumiša, školice, zuce, kripiguz – to mi u Tokiju sa Našim Noletom držimo čas iz tradicionalne srpske igre, nadmetanja kojeg su naši stari igrali zlatnim reketima. Još u pretkosovskom ciklusu opevani su mečevi između Zmaja od Noćaja i Malog Radojice, Uroša Mrnjavčevića i vojvode Prijezde, Nahoda Momira i Dragutin-bega, a finale ženskog dubla na Kruševac Openu Jevrosima majka & Đurđeva Jerina vs. Vila Ravijojla & Kosovka devojka zlatnim slovima je zapisan u Letopisima Popa Dukljanina.

Ceo Srpski svet drži se za reket…

BRŽE, JAČE, BOLJE

Pinka i budala.

(SNS)

Srbija do moga, tvoga, našega brata Srbina širom Srpskog sveta. A u sred pitomine Srpskog sveta – Ritopek. Srpski Alamo napadnut sa svih strana. Sa zemlje i iz vazduha, ozgo i ozdo, sa Mauricijusa i iz Lihtenštajna, s leva i s desna, čeono i odpozadi.

I pao bi ovaj usnuli deo srpske Grocke da nije viteza Koje! Taj neustrašivi brat od tetke Bratstva Svetog Grala, vitez komandir Reda Orla Gruzije, nosilac Imperatorske značke Jubilej svenarodnog podviga Ruskog imperatorskog doma, vitez Aleksandar Đurđev Acika, poveo je odlučujuću bitku za odbranu što političkog umrežavanja u PUPS, Treću Srbiju, Srpsku ligu, Naftagas, što ugleda vaskolikog Srpskog sveta. Ovaj pajtaš dr Don Haima Sanča Andereua, Don Migela Ginera Ugartonda, vaseljenskog patrijarha Vartolomeja Prvog, Teofila Trećeg Jerusalimskog, vojvode od San Horhea, markiza od Goria, barona od Santa Marie i Sime Spasića okupio je impozantnu skupinu hrabrih boraca za Čast, Istinu, Pravdu i sa njima se suprostavio stostruko nadmoćnijem Đilasu.

S pesmom na usnama, on i Aca Lukas, Biljana Pilja, Marijan Rističević, Kija Kockar, Lav Gligorije, Miša Vacić, Luka Kebara, Janko Langura, Ša i ostali politički filozofi, umetnici, analitičari, medijski stručnjaci i mislioci neustrašivo stoje na braniku Andrićevog venca i paze da neko tamo ne ugazi.

Živela Srbija!

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Vreme sporta i razonode”

  1. „neustrašivo stoje na braniku Andrićevog venca i paze da neko tamo ne ugazi.“

    Živela Srbija!

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.