David Albahari i Žarko Radaković u novosadskoj knjižari "Bulevar Books" 1

Novi, prvi diktiran, roman „Pogovor“ Davida Albaharija i roman Žarka Radakovića „Putovati“ biće predstavljeni na sutrašnjoj promociji koju organizuju izdavačka kuća „Čarobna knjiga“ i novosadska knjižara „Bulevar books“. Početak promocije je u 18 časova, u „Bulevar Books“-u, a oba autora će učestvovati u programu.

Izdavač Čarobna knjiga i poznata novosadska knjižara Bulevar Books pozivaju publiku na promociju knjiga Pogovor Davida Albaharija i Putovati Žarka Radakovića, koja će se održati u knjižari Bulevar Books u Novom Sadu, Bulevar Mihajla Pupina 6, u četvrtak, 14. aprila, u 18 časova.
Pored oba autora, Davida Albaharija i Žarka Radakovića, na promociji će učestvovati i urednik izdavačke kuće Čarobna knjiga Nikola Petaković, a gost će biti Vladimir Gvozden, književni kritičar.
„Kao što verovatno već znate, gospodin Albahari dugo nije gostovao u Novom Sadu, te je ovo zaista sjajna prilika za sve nas da se družimo i razgovaramo s velikim i značajnim piscima naše savremene književnosti. Prijateljstvo koje on i gospodin Radaković neguju obećava zanimljiv razgovor, kojem se učesnici raduju, a u kojem ćemo svi uživati“, izjavio je za list Danas Petaković, urednik oba ova romana.
David Albahari se svojim novim romanom Pogovor vraća na stare stilske forme. Takođe se, u punom sjaju, na scenu vraća nepouzdani pripovedač, taj samozatajni junak njegovih najboljih knjiga. U ovom neuobičajenom narativu, autor nas vodi misterioznim i komplikovanim putevima afričko-evropskih odnosa, lavirintom nestalnih i neravnopravnih veza između dva sudbinski izukrštana kontinenta.
Novi roman Žarka Radakovića Putovati svojevrsna je oda ideji putovanja. Fizičko putovanje u ovoj knjizi predstavlja manifestaciju istraživanja unutrašnjeg sveta. Sveta koji je blizak i nadohvat ruke, ali ipak neistražen poput iskoraka na drugu planetu. Putovanje nas neminovno dovodi do drugih, a kroz interakciju sa njima, Posmatrač – naš glavni lik – samo otvara nove staze za istraživanje samog sebe. Putovati tako dobija značenje putovanja od jednog prijatelja do drugog, i ta se ekspedicija ispostavlja kao zahtevni, gotovo pa i životni zadatak Posmatrača, to jest putnika.
Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari