Erotski bioskopski hit „50 nijansi sive“ je bio glavni u dobijanju Zlatnih malina – nagrada za najgora holivudska filmska ostvarenja, pošto je osvojio pet trofeja na ceremoniji koja uobičajeno prethodi dodeli Oskara. Džejmi Dornan i Dakota Džonson su najgori glumac i glumica, ali i filmski par, „nagrađen“ je i scenario dok je priznanje za „najgori film“ ovo ostvarenje podelilo sa SF ostvarenjem „Fantastična četvorka“. Ovaj SF film je dobio nagrade i kao najgori rimejk/rip-of/nastavak, dok je Džoš Trenk najgori reditelj.

Specijalno priznanje dobio je Silvester Stalone (69) za repriziranje uloge Rokija Balboe u filmu „Creed“, za koju je nominovan i za Oskara. Ove godine i Edi Redmejn može da osvoji „duplu krunu“ – dobio je Zlatnu malinu za sporednu ulogu u SF filmu „Jupiter Ascending“, a mogao bi da osvoji i Oskara za rolu u filmu „Dankinja“. Kejli Kuoko, iz „Štrebera“, je najgora sporedna glumica za role u filmovima „Alvin i veverice“ i „The Wedding Ringer“.

Za 36. dodelu Zlatnih malina glasalo je 943 članova iz 48 američkih država i preko 20 zemalja. Član ovog društva može da postane bilo ko, ko se učlani i plati 40 dolara.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari