Holivud

Istraga o zlostavljanju u Holivudu 1

Istraga o zlostavljanju u Holivudu

Anita Hil, američka pravnica koja je 1991. prva javno progovorila o nedoličnom ponašanju sudije Vrhovnog suda, vodiće komisiju koja istražuje navode o seksualnom uznemiravanju i zlostavljanju u Holivudu, javlja Glas Amerike.

Kako su žene uzdrmale Holivud 2

Kako su žene uzdrmale Holivud

Nije prošlo ni mesec dana otkako je započela inicijativa I JA SAM (bila u situaciji seksualnog nasilja), već su hiljade žena iz mnogih zemalja odlučile da javno progovore o nekom od svojih ponižavajućih iskustava. I

Kako nastaju blokabsteri, video igre i holivudski trikovi 3

Kako nastaju blokabsteri, video igre i holivudski trikovi

Značajna imena svetske i regionalne industrije vizuelnih efekata, animacije, gejminga, virtuelne realnosti i digitalne umetnosti okupiće se na Computer Graphics & Arts ConferenceBelgrade (CGA Belgrade), koja će biti održana 24. i 25. novembra u Muzeju nauke i tehnike u Beogradu.

Ko su najplaćenije glumice u Holivudu? 5

Ko su najplaćenije glumice u Holivudu?

Magazin Forbs objavio je listu najplaćenijih glumica Holivuda, a na prvom mestu se našla Ema Stoun, koja je u proteklih 12 meseci zaradila 26 miliona dolara, uglavnom za film „La La Land“ koji je osvojio Oskara.

Demi Mur u Beogradu? 6

Demi Mur u Beogradu?

Holivudska glumica Demi Mur stigla je u subotu uveče u Beograd, piše Blic.

Zašto muškarci u Holivudu lakiraju nokte? 10

Zašto muškarci u Holivudu lakiraju nokte?

Glumac Zac Efron je prošlenedelje na Instagramu objavio fotografiju na kojoj ima nalakiran nokat. I ne, nije se samo igrao s lakovima, jer su Chris i Liam Hemsworth, kao i brojne druge slavne osobe, učinile isto. O čemu se radi?

Holivud je bio zaljubljen u Hitlerove marke 11

Holivud je bio zaljubljen u Hitlerove marke

Obostrana žalost nastala je 1940. i u nemačkim bioskopima i u Holivudu. Nemci su žalili jeftinu razonodu koja im je u dvoranama ukinula štednju suza, a Holivud nikako da prežali milione maraka koje je zarađivao u Hitlerovoj Nemačkoj.

"50 nijansi sive" i "Fantastična četvorka" podelili Zlatnu malinu

"50 nijansi sive" i "Fantastična četvorka" podelili Zlatnu malinu

Erotski bioskopski hit „50 nijansi sive“ je bio glavni u dobijanju Zlatnih malina – nagrada za najgora holivudska filmska ostvarenja, pošto je osvojio pet trofeja na ceremoniji koja uobičajeno prethodi dodeli Oskara. Džejmi Dornan i Dakota Džonson su najgori glumac i glumica, ali i filmski par, „nagrađen“ je i scenario dok je priznanje za „najgori film“ ovo ostvarenje podelilo sa SF ostvarenjem „Fantastična četvorka“. Ovaj SF film je dobio nagrade i kao najgori rimejk/rip-of/nastavak, dok je Džoš Trenk najgori reditelj.

Barbara Strejsend ponovo režira

Barbara Strejsend ponovo režira

Barbara Strejsend režiraće film „Katarina Velika“, biografsko ostvarenje o ruskoj carici, na osnovu scenarija Kristine Loren-Anderson. Katarina je rođena kao Sofija Augusta Frederika, a došla je na vlast kada je njen muž Petar III bio ubijen.

Kventin Tarantino se penzioniše posle 10. filma

Kventin Tarantino se penzioniše posle 10. filma

Tokom poslednjih nekoliko godina reditelj Kventin Tarantino je umeo da najavi da će se povući iz sveta filma, ali sada je konačno i odredio kada će se to desti – posle svog desetog filma. To znači da posle vesterna „The Hateful Eight“, koji je ujedno i njegov osmi film, ima planove za samo još dva ostvarenja. Takođe, to znači da „Ubiti Bila“ računa kao jedan film.


"Čudesni Spajdermen 2" cilja milijardu dolara

"Čudesni Spajdermen 2" cilja milijardu dolara

„Čudesni Spajdermen 2“ je svakako pod pritiskom da mora da ostvari dobar rezultat. Koliko dobar? Sudeći po izjavi potpredsednice Sonija Ejmi Paskal, cilj je da film zarad milijardu dolara u celom svetu. Ambiciozan plan, svakako.

PrvaPoslednja