U sklopu proslave 100 godina postojanja studija Univerzal, najavljeno je da će se 25. septembra pojaviti specijalna kolekcija sa 15 čuvenih trilera majstora strave Alfreda Hičkoka. Oni će biti objavljeni na Blu-ray diskovima, od čega će čak 13 ostvarenja prvi put stići na ovom formatu.


Uz te filmove stiže i preko 15 sati bonus materijala, među kojima će biti i novi dokumentarac o čuvenim „Pticama“. Svi filmovi su digitalno restaurirani, a uz njih stiže i knjižica na 50 strana gde će biti predstavljeni storibordovi, skice kostima, prepiska, fotografije i drugi dokumenti.

U boks-setu će biti sledeći filmovi: „Psiho“, „Ptice“, „Vrtoglavica“, „Prozor u dvorište“, „Sever-severozapad“, „Čovek koji je znao previše“, „Marni“, „Saboter“, „Senka sumnje“, „Konopac“, „Nevolje sa Harijem“, „Pocepana zavesa“, „Topaz“, „Mahnitost“ i „Porodična zavera“. U ovim filmovima igrale su neke od najvećih holivudskih zvezda – Džejms Stjuart, Grejs Keli, Keri Grant, Džuli Endrjus, Pol Njumen, Dženet Li, Entoni Perkins, Tipi Hedren, Eva Mari Sent, Kim Novak i Šon Koneri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari